4.9.2006


Joku täällä asuva saattoi käyttää rahaa, jota ei välttämättä olisi voinut käyttää, ostamalla uudet talvikengät, jotka kyllä tulevat tarpeeseen. Se sama joku on jostain kumman syystä unelmoinut punaisista kengistä, ne ovat lämpimät. Ja uudet kengät ovat hyvät jalassa ja El Naturalista ei ole mikään riistoyhtiö.
Äidille ei kuitenkaan ehkä kehtaa kertoa heti (sillä jollain saattaa olla ikäänsä nähden aika läheinen suhde äitiinsä, tai niin on väitetty). Hän ei hyväksy shoppailua harrastuksena, en minäkään.

13 kommenttia:

Jani kirjoitti...

Sillä jollakulla on nyt kyllä ihan hävyttömän hyvännäköiset talvikengät.

Näkymätön tyttö kirjoitti...

Siitä jostakustakin ne olivat kyllä hyvännäköiset. Ja todella hyvät jalassa.
Nyt vain pitäisi sataa lunta :)

sade kirjoitti...

Ooh, ihanat! Sillä jollakulla on kyllä hyvä maku, tuommoiset jo sallii shoppauksen. Mulle kanssa tommoiset, talvikengät pitääkin ostaa.

Näkymätön tyttö kirjoitti...

Se joku kyllä kuvittelee mielellään omistavansa hyvän maun :)
Hän ei olisi aivan välttämättä tarvinnut uusia talvikenkiä, vanhoillakin olisi saattanut selvitä vaikka ne olivatkin aika huonot mutta kun sattui löytämään juuri sellaiset kuin oli halunnut, jotka ovat kaikin puolin hyvät, niin ei voinut vastustaa. Parempi ostaa kun löytää tarvitsemansa kuin tuskissaan kiertää kaikki kaupat läpi ja ostaa lopulta ensimmäisestä kaupasta jotkut huonot. Ja hyvä tuntea vähän huonoa omaatuntoa ostoksista, se on ihan tervettä (blogin kirjoittaja närkästyi kun joku tutkija väitti vakavissaan ettei shoppailussa ole mitään pahaa).

Orange seeds kirjoitti...

Hienot. Ja nuo varret näytävät kivoilta. Ne voi varmaan nostaa ylös jos sääriä palelee tms.

Sitäpaitsi talvikengat ovat kyllä oikeasti tarpeelliset kapineet, palelevista jaloista tai risoista kengistä ei ole mitään iloa kenellekkään. Eli ei tuo myt minusta niin koivn synnillistä shoppailua ollut. Eriasia oli ollut ostaa esim. kasa henkkamaukan toppeja vaikka kaappi on jo ennestään niitä pullollaan tai jotain jota käyttää enintään kerran. Nuo kengät oliavt selkeästi hyvä ostos, ja varmaan sen verran laadukkaat että kestävät kauemmin kuin yhden talven.

Näkymätön tyttö kirjoitti...

Varret ovat hyvin mukavat, vähän kuin olisi villasukatkin jalassa. Ja ne voi tosiaan nostaa ylöskin.
Pyrin ostamaan mahdollisimman laadukkaita tavaroita, varsinkin kengissä se on tärkeää. Noidenkin olisi tosiaan tarkoitus palvella ainakin pari seuraavaa talvea, toivottavasti kauemminkin. Ainakin niiden pitäisi olla laatutyötä, nahallekin tehty kaikenlaista jännää erilaisten öljyjen ja kasviuutteiden ja jauhetun puunkuoren kanssa, ne ovat pyörineet jossain erikoissylinterissä. En tiedä tietenkään mitä tuo oikeastaan tarkoittaa, mutta kenkien mukana tuli liina jolla niitä voi kiillottaa, niihin saattaa kai tulla joku vaalea vahakerros päälle kylmässä. Liinassa lukee että se on "Proof that they are prepared for life", neljällä kielellä (kengät itse ovat espanjalaiset.

Valkoturkki kirjoitti...

Kahdet talvikengät käy järkeen. Parempia kenkiä käytetään kuivalla säällä ja suolatussa sohjossa käveleminen tehdään niillä huonommilla popoilla. Käytännöllistä.

Tämän lisäksi kaksista kengistä toiset ehtivät levätä, jos kengät kostuvat. Märät kengät eivät aina ehdi kuivua yön aikana, joten varakengät löytävät käyttöä. Niin, kengät voivat kastua huonosta huollosta johtuen, kuten unohtamalla vahaus/lankkaus tai liiasta hikoilemisesta baarilattian liepeillä. Jälkimmäisessä tapauksessa kengille ei jää kuin muutama hassu tunti kuivumiseen...

Onnitteluni hyvästä ostoksesta! :)

Näkymätön tyttö kirjoitti...

Tuo on kyllä aivan totta. Kenkienkin pitäisi saada levätä välillä, kai kaikkien kenkien. Minulla on yhdet kengät joka tarkoitukseen, siis yhdet kesäkengät, yhdet sandaalit, yhdet kävelykengät ja se on vähän hankalaa. Ne ovat vain sen verran kalliita ettei minulla ole varaa useampiin.

Anonyymi kirjoitti...

Erinomainen hankinta, ihanat talvikengät. Ja aivan kuten orange seeds sanoi, ei tämä talvikenkien ostaminen mitenkään täytä shoppailun tuntomerkkejä, ellei kaapissa siis ole jo ennestään viittä paria.

C

Näkymätön tyttö kirjoitti...

C, kaapista löytyy vain yhdet talvikengät, jotka olivat jo viime vuonna vähän epämiellyttävät, muistaakseni niillä ei ollut oikein mukava kävellä ja pohjallisista huolimatta ne olivat niin väljät että nilkkani nuljahtelivat jatkuvasti. Minulla on nuo mukaan lukien ylipäätään kuusi paria kunnollisia kenkiä, ei mikään valtava kokoelma.

Anonyymi kirjoitti...

Mahottoman hyvännäköiset kengät ja ah miten mukavat..! Sorruin itse samanlaiseen ennalta suunnittelemattomaan ostokseen.. =)

aspi kirjoitti...

Hei.
Tämä olikin näköjään jo vuosi sitten kirjoitettu, mutta mahdatko muistaa mistä nuo kengät ostit?
Itse läähätin samanlaisten luona tänään Stockmannilla, mutta siellä ei ollut kuin mustia, vihreitä ja oranssinkeltaisia ja nämä punaiset näyttävät enemmän minulta ja kovasti tahtoisin tuommoiset myös :)
Kiitos jo etukäteen.

Näkymätön tyttö kirjoitti...

Ostin ne Oulusta liikkeestä nimeltä Vima, toivottavasti asut sellaisessa paikassa että tuosta tiedosta on hyötyä :)

Blog Widget by LinkWithin