9.11.2006

Isäni soitti, puhuimme muun muassa tulevaisuuden suunnitelmistani. Hän on hyvin kannustava ja uskoo kykyihini enemmän kuin minä itse, toivon että osaisin ja uskaltaisin toteuttaa suunnitelmani.
Valmistumisen jälkeen minulle on kaksi vaihtoehtoa, palkkatöihin tai opintoja jatkamaan. Molemmat käyvät ja molemmat vaikuttavat yhtä vaikeilta saavuttaa. Aion joka tapauksessa hakea Taideteollisen korkeakoulun maisteriohjelmaan ja aion hakea töitä, hieman vain hirvittää (Työvoimatoimiston sivuilta löytyi useampikin kiinnostava työpaikka, nyt ei ehkä kannata vielä hakea). Jos töitä ei löydy täytyy miettiä yrityksen perustamista jo nyt.

Vähän kaukaisemmat suunnitelmani ovat vielä hirvittävämpiä ja niihin liittyy se oma yritys. Ihanteellisessa tulevaisuudessa asiat sujuisivat näin (tämä on tulevaisuus jossa kaikki sujuu niin kuin pitääkin): pääsen opiskelemaan, minusta tulee taiteiden maisteri, pääsen töihin, pyöritän harrastuksena samaan aikaan yritystä (jolla ei ole kauheasti toimeksiantoja), yritystoiminta laajenee ja lopulta voin jättäytyä freelanceriksi, vanha työnantajani jatkaisi asiakkaanani. Työn ohessa opiskelisin ammatilliseksi opettajaksi ja lopulta pääsisin pisteeseen jossa opettaisin osan ajasta ja loput tekisin oikeita töitä (isäni oli sitä mieltä että minusta tulisi hyvä opettaja, en ole varma siitä mutta hänen mielipiteensä tuntuu hyvältä, hän itse nimittäin on erittäin hyvä opettaja). Tämä siis täydellisessä tulevaisuudessa. Jos oikein hyvin kävisi niin jossain vaiheessa minulle ilmestyisi myös oma perhe, mutta se ei tunnu suunniteltavissa olevalta asialta.

Suunnitteleminen on pelottavaa, yleensä suunnitelmani ja odotukseni eivät täyty, toisaalta myöskään pahimmat pelkoni eivät toteudu. Sen verran taikauskoinen olen että pelkään suunnittelemalla tuhoavani niiden toteutumisen mahdollisuuden. Ei auta vaikka tietäisi olevansa hölmö.

8 kommenttia:

tr kirjoitti...

Suomessa ei kukaan kuole nälkään, vaan täällä voi yrittää, epäonnistua ja aloittaa uudestaan, jos sikseen tulee. Ei siis mitään huolta tulevaisuudesta. Asiat ei tietysti aina mene juuri suunnitelmien mukaan, mutta eihän niissä mitään haastetta olisikaan, jos kaikki aina onnistuisi.

Minusta kuulostaa, että sinulla on edessä mielenkiintoisia aikoja. Nauti siitä, että voit jättää jotain taakse ja aloittaa uudessa työssä/opiskelupaikassa. Vaihtelu virkistää aina.

Näkymätön tyttö kirjoitti...

Viisaita sanoja, mielikuvitukseni on vain vaikeaa uskoa niitä :)

Elämäni on kyllä mielenkiintoista tällä hetkellä ja yritän noudattaa äitini neuvoa ja ottaa tämän vaiheen seikkailun kannalta, minulla on vaikka mitä mahdollisuuksia. Minusta tuntuu että olen jättämässä yhden elämänvaiheen taakseni, samalla tuntuu siltä että valmistaudun jättämään Oulunkin. Täällä on ollut mukavaa mutta luulen että tulevaisuuteni on muualla, ehkä lähempänä perhettäni.

http mistress kirjoitti...

Valmistuminen pitkän kouluputken jälkeen on hirvittävä paikka. Koko elämänsä opiskelleena vain opiskelumaailma on tuttu ja työmaailma tyly ja pelottava.

sb kirjoitti...

Työelämä on ihan jees, rytmiä elämään ja rahaakin useimmiten saa. Sitten vaan lomia ja palkkapäiviä odottelemaan. ;)

Näkymätön tyttö kirjoitti...

Tällä hetkellä työelämää pelottavammalta vaikuttaa töiden etsiminen ja työttömyys. Minulla on sentään se hyvä puoli että voin muuttaa melkein mihin tahansa töiden perässä. Muuttaminenkin pelottaa. Ei mikään ihme että olen niin innostunut käsitöistä, niihin keskittyminen vie ajatukset pois ahdistavista asioista.

Elean kirjoitti...

Hei Näkymätön Tyttö! Kommentoit ideaani kuvataideblogista. Se on nyt tehty. Luova lauantai-niminen blogi on myös Blogilistalla tästä päivästä lähtien. Ensimmäinen haaste julkaistaan huomenna, ja aiheita saa ehdottaa. Blogin osoite on http://kuviskuvis.vuodatus.net.

Tervetuloa mukaan.

sb kirjoitti...

Juu parempi tehdä myssyjä kuin yömyssyjä. ;)

Näkymätön tyttö kirjoitti...

Elean, huomasinkin sen blogiuutuuksien joukossa ja tilasin, odotan innolla ensimmäistä haastetta.

Sb, käsityöt eivät kyllä terapiana ole lainkaan huonoimmasta päästä.

Blog Widget by LinkWithin