9.11.2006

Käsitöitä ja omakuvia

Sain eilen tehtyä vähän koulutöitä ja viimeisteltyä tämän syksyn viidennen ja toivottavasti viimeisen pipon (ideoita olisi kyllä vielä muutamaan). Isoäitini oli modisti, kuvittelen että olen perinyt häneltä kiinnostukseni hattuihin. Innostuin myös virkkaamaan pannunalusia (muutakaan käyttöä en niille keksinyt). Olen ollut pari päivää kammottavan väsynyt (ei pitäisi valvoa puoleen yöhön), se näkyy kuvissakin. Tänään sain sentään käytyä postissa ja kaupassa, eilen en poistunut asunnostani.
Ei liene vaikeaa arvata mikä pipo ei ole tulossa omaan käyttööni (voisin luopua sinisestäkin postikuluja vastaan siinä epätodennäköisessä tilanteessa että joku haluaisi sen) mutta arvaatteko mikä pannunalunen on lähtenyt isänpäivälahjaksi (minun isälleni ei voi antaa mitään stereotyyppisiä isälahjoja), mikä on tarkoitettu kaverin uuteen kotiin ja mikä jää itselleni, siltä varalta että joskus tarvitsen pannunalusta?

(Pipon malli on täältä hieman muuteltuna, pääkallo täältä. Kirjontamalli muokattuna kansanomaista kirjontaa esittelevästä kirjasta ja patalappujen kuvio, taas muokattuna (en osannut virkata ohjeiden mukaan) vanhasta virkkauskirjasta, niiden tekeminen oli aika rentouttavaa ja nopeaa, yhteen on virkattu noin 7 kerrosta)
7 kommenttia:

Heltta kirjoitti...

Hienoja pipoja, etenkin alimmainen. Sussahan olisi ainesta käsityöbloggaajaksi. Tällaisten näkeminen herättää aina halun omaan näpertelyyn, vaikka olen kaukana ahkerasta käsityöihmisestä.
Alusista ylin itselle, keskimmäinen isille ja viimeinen tuparilahjaksi?

Näkymätön tyttö kirjoitti...

Kiitos. Käsityöbloggaajaksi minusta ei ihan ole, vaikka nyt innostuksen aikana ajatus vähän houkuttaakin (eri blogissa tietysti). Innostukseni on vain niin kausiluontoista, jouluna se todennäköisesti lopahtaa täysin (viime vuodelta kaapissa on puolivalmis kaulaliina). Minäkin olen kyllä kaukana ahkerasta käsityöihmisestä, joskus vain iskee tällainen innostus päälle, sama tapahtuu kesällä marjojen ja säilönnän kanssa.

Alusarvaus meni hieman pieleen :)

Mielitty kirjoitti...

Kirjotut korvaläpät olimmassa pipossa ovat kauniit, vähän tuollaista folklore-meininkiä. Kirjontakuviosta tulee mieleen perinteinen peittokirjonta.

Näkymätön tyttö kirjoitti...

Minä olin aika tyytyväinen noihin korvaläppiin ottaen huomioon sen että olen viimeksi kirjonut yläasteella yli kymmenen vuotta sitten, ne ovat vain liian takana. Kuvion malli (se oli monimutkaisempi aurinko joka oli vähän turhan vaativa minulle) oli kirjassa kohdassa kirjottuja tyynyliinoja. Peittokirjoinnoissa oli vielä hienompi aurinko, sekin oli vain liian monimutkainen minulle (siinä oli muutakin kuin tuota yksinkertaista pistoa jonka opettelin netistä). Oikeastaan idea kirjontaan tuli jostain käsityöblogista johon eksyin sattumalta ja jota en ole onnistunut löytämään sen jälkeen, siinä oli tehty takkiin jotain ympyräkoristeita. Luulen että jos onnistun tekemään tossut kaikille perheenjäsenilleni tulee niihinkin aurinkoja.

Anonyymi kirjoitti...

Tuo space invaders hattu on aivan mielettömän hieno. Haluan samanlaisen kuvan pipoon :)

Näkymätön tyttö kirjoitti...

Sen on tarkoitus olla iloinen pääkallo mutta googletuksen perusteella siinä on samaa näköä. Tuskinpa se haittaa hatun vastaanottajaa (joka saattaa olla myös villa-allerginen...).

Anonyymi kirjoitti...

Hienoja pipoja, ja HIENO TYTTÖ, kun sitä ei ole vielä kukaan (muistanut?) mainita :))

Blog Widget by LinkWithin