14.11.2006

Tutkielmani on nyt sidottavana. Kuvittelin, että oloni olisi nyt huojentunut mutta olenkin hermostunut, keksin vaikka mitä asioita, jotka voivat mennä sitomossa pieleen. Mutta ehkä voi luottaa firmaan, joka on sitonut suurimman osan kouluni opinnäytteistä?

Sain eilen eräältä opettajalta kielioppiin liittyviä korjauksia. Niitä oli yllättävän vähän, paitsi pilkkuvirheitä (se ei ehkä yllätä lukijoitani). Oli joukossa kyllä kaksi äärettömän noloakin virhettä ja joitain typeriä lauseita mutta muuten teksti oli kai ihan sujuvaa. Blogin kirjoittamisesta on ollut apua.

Kävellessäni kaupungilta kotiin törmäsin yllättäen ensimmäiseen Oulun kämppikseeni (heitä oli yhteensä kolme, ensin kaksi mukavaa ja sitten yksi ei niin mukava), jota en ole nähnyt yli kolmeen vuoteen, voi olla että siitä on kauemminkin. Meillä oli aikoinaan ihan ystävälliset välit ja yhteisasuminenkin sujui hyvin 31:n neliön asunnossa (se oli aika ankea paikka), oli hauskaa nähdä häntä pitkästä aikaa. Hänestä oli tullut aikuinen, viimeksi nähdessämme hän oli lukiossa, nyt yliopistossa toista vuotta. Mitään varsinaisia ystäviä emme olleet, ikäerosta ja kiinnostuksenkohteiden erilaisuudesta johtuen, en ole kyllä onnistunut pitämään yhteyttä niihinkään kämppiksiin jotka olivat enemmän ystäviä, jos minulla on sellaisia ollutkaan. Hauskaa oli sekin että hän tunnisti minut, minä näin vain jonkun pyöräilijän kiitävän ohi. Minusta on hauskaa kun minut tunnistetaan, tulee näkyvämpi olo.

Lähikaupan kala- ja lihatiskillä on hauska myyjä, joka ei näytä pitävän yhtään kummallisena sitä että ostaa viisi siivua savunautaa (olen paha lihansyöjä koska inhoan papuja ja muuta sellaista) vaan palvelee yhtä ammattimaisesti kuin suurperheellisiäkin. Hän muistuttaa hovimestaria jostain vanhasta tv-sarjasta.

4 kommenttia:

Eufemia kirjoitti...

Olen saanut palkkaa siitä, että olen oikolukenut AMK graafisen suunnittelun opiskelijoiden lopputöiden kirjallisia osuuksia. Korjausten määrä työssäsi kuulostaa häkellyttävän vähäiseltä, olet selvästi tehnyt tarkkaa työtä.

Näkymätön tyttö kirjoitti...

Pilkkuvirheitä oli kyllä melkein joka sivulla ja oli siellä ehkä jotain muutakin, mutta yllättävän vähän kuitenkin. Toisaalta työn laajuus on 31 sivua joten ei siihen edes kauheasti virheitä mahdu.

Ja unohdin kokonaan että olin onnistunut tekemään jotkut lähdeviittaukset väärin vaikka kuinka yritin ottaa selvää oikeasta tavasta.

Eufemia kirjoitti...

Kuulostaa tosiaan hyvin vähältä. Käytin suunnilleen tuon pituisten töiden lukemiseen 5-8 tuntia jokaiseen, sillä useimmissa oli joka sivulla niin hankalia, harhaanjohtavia tai suorastaan virheellisiä lauserakenteita, että sain olla hyvin tarkkana. Asiavirheitäkin korjailin. Lisäksi huomasin, että erityisesti painotalon ja kustantamon sekä painopaikan ja julkaisupaikan erottaminen toisistaan oli aivan ylivoimaista lähes kaikille. Se ei tietenkään ollut opiskelijoiden vaan opetuksen vika.

Näkymätön tyttö kirjoitti...

Kuulostaa aika kauhealta urakalta. Voi tietysti olla että minun opettajani ei ole vain merkinnyt tai huomannut kaikkia virheitä, mutta kyllä he sanoivat että sujuvaa tekstiä on eikä kauhean virheellistä. En ole kyllä aivan varma mitä seminaarissa sanottiin, se on kadonnut aika tehokkaasti muististani.

Minä olen ollut töissä sekä kustantamossa että kirjapainossa, se ainakin auttaa niiden erottamiseen, jos ei muuten tajua. Toisaalta tuntuu olevan yleinen harhaluulo että kaikilla kustantamoilla on oma kirjapaino.

Blog Widget by LinkWithin