19.1.2007

Valokuvatorstai / Miksi


Tämä ei ole mikään miksi-kysymys, mutta kuitenkin esine, joka askarruttaa minua. Ostin pullon joskus vuosia sitten joltain kirpputorilta tai vanhantavaranliikkeestä, luultavasti Turusta. Pidän pienistä vanhoista pulloista. Tuo pullo on hieman hermostuttava, koska minulla ei ole aavistustakaan sen sisällöstä. Mitään myrkkyä se tuskin on, kai siinä olisi jotain merkintöjä? Pullossa lukee SSCI ja perään on kirjoitettu 5. Päiväys on Mai 1951 (parasta ennen päivä on tainnut mennä jo ohi). Kiinnostaisi tietää tuleeko kenellekään mitään mieleen.

8 kommenttia:

Kuuntytär kirjoitti...

En ole aivan varma, mutta kun tuota kuvaa tarkemmin katson, niin minusta näyttää, että siinä lukee SSCl (5) (viimeinen on siis L eikä 1). Voisi siis tarkoittaa jotain sinnepäin kuin disulphur pentachloride eli jotain rikkikloridia tms. Joku kemisti voisi tietää tarkemmin.

Näkymätön tyttö kirjoitti...

Voi hyvin olla, viimeisestä merkistä on vaikeaa saada selvää. Kemian tunneistakin alkaa minulla olla kymmenen vuotta, ei sano yhdistelmä oikein mitään. Eikä tee mieli avata pulloa ja katsoa mitä siellä oikein on :)

helanes kirjoitti...

En kuitenkaan kehota juomaan.

Näkymätön tyttö kirjoitti...

Ei kauheasti houkuttele :)

Näkymätön tyttö kirjoitti...

Kaikki mitä löysin Googlesta jollain tuollaisella oli hyvin pelottavaa, toivottavasti kyseessä ei ollut se aine. Itse asiassa tuli sellainen olo että mieluiten hankkiutuisin siitä kokonaan eroon, jos joku oululainen sattuisi olemaan kiinnostunut yli 50 vuotta vanhasta kemiallisesta aineesta. Inhosin kemiantunteja muun muassa niiden aineiden takia.

Salka kirjoitti...

Kaunis pullo ja kaunis kuva! Jos sisältö epäilyttää voithan viedä sen apteekkiin. He hävittävät sen asianmukaisesti ja turvallisesti.

käpsä kirjoitti...

Laita nyt nuo lusikat tuosta ainakin pois, ettei tule kiusaus maistaa! Hieno pullo kylläkin!

Näkymätön tyttö kirjoitti...

Sain konsultaatioapua pullon suhteen eikä se enää pelota minua :)

Salka, pullo on kyllä kaunis, ostin sen ulkonäkönsä takia miettimättä sitä mitä siellä saattaa olla sisällä.
Käpsä, ehkä se toimii ansana murtovarkaille ja muille pelottaville yöolennoille? Siirsin pullon kyllä toiselle hyllylle.

Blog Widget by LinkWithin