16.3.2007


Minä sain eilen kirjeen New Orleansista, tammikuussa lähetetyn Bookmooch-kirjan. Sopivasti juuri ennen pitkää bussimatkaa. Kirja oli kääritty terveellisen ruokakaupan paperiin. Minusta on hauskaa käydä ulkomailla tavallisissa ruokakaupoissa, tuossa kääreessä oli vähän samaa tunnelmaa. Aivan arkista mutta kuitenkin eksoottista.

Äitini työpaikka oli tyhjennetty eilen pommiuhan takia, sen perusteettoman verotoimistoihin kohdistuneen. Vaikkei äitini verotoimistossa työskentelekään.

Heräsin tänään ennen viittä. Ehkä onneksi, olisin kuitenkin herännyt kun joku naapuri paukautti ovensa kiinni (palaamassa baarista?), parempi kai herätä itsestään.
Tiedän mikä minua hermostuttaa nyt, kurssi loppuu tänään ja nyt minun pitäisi osata hakea töitä omin avuin. Pelottavaa.

Lähden tänään suoraan kurssilta Jyväskylään, takaisin tulen maanantaina, ellei mitään todella kummallista tapahdu. Hauskaa viikonloppua.

4 kommenttia:

Nobelstraat kirjoitti...

Hei, toi Bookmooch juttu. Luin siitä joskus täältä sun blogista, ja päätin, että laitan omat jämäkirjat kaapin pohjalta, jos ne vaikka kelpais jollekin.

Jotain kyselyitä sieltä aina välillä tulee, mutta ei ole ollut aikaa perehtyä siihen systeemiin. Ja tuntuu aika vaivalloiseltakin. Niin haluisitko kertoa tiivistetysti, että miten se homma toimii? Miten se pistejärjestelmä toimii, ja kuka kustantaa kirjan lähettämisen?

Näkymätön tyttö kirjoitti...

Pistejärjestelmä:
jokaisesta systeemiin laittamastaan kirjasta saa 0,1 pistettä. Pisteitä saa myös siitä että joku pyytää kirjaa, 1 piste kotimaahan lähetettävistä, 3 ulkomaille. Vastaavasti kotimaasta kirjan pyytäminen maksaa yhden pisteen ja ulkomailta 2 pistettä.
Lähettäjä vastaa kuluista (kannattaa käyttää maapostia).

Nobelstraat kirjoitti...

Ok, kiitos avusta! :) Onko homma muuten toiminut hyvin? Lähetettäessä ja vastaanottaessa?

Näkymätön tyttö kirjoitti...

Tähän asti ainakin on sujunut hyvin, olen lähettänyt 14 kirjaa joista 13 on saapunut perille ja viimeinenkin todennäköisesti pian (tänään tuli vahvistus että kaksi muuta samaan aikaan lähetettyä kirjaa oli saapunut perille). Itse olen saanut viisi kirjaa, 7 on vielä matkalla. Tuolla on kyllä huijareitakin mutta itse en ole onneksi kohdannut heitä, kannattaa aina tutkia tarkkaan käyttäjän historiaa kun pyytää kirjan ettei sieltä löydy mitään epäilyttävää. Kansainväliset postipaketit saattavat kyllä seikkailla ties missä ja kadotakin (odotan vieläkin joululahjaa australialaiselta ystävältäni...), yleensä kirjat kai saapuvat perille turvallisesti.

Blog Widget by LinkWithin