22.10.2007

Harmaa päivä koettelee päätöstä kirjoittaa joka päivä, jos varsinaista estettä ei ilmene. Täydellistä ajatuksettomuutta ei lasketa siihen.

Aamulla minulla oli kyllä pieni kriisi, kun minulla ei ollutkaan mitään Hyödyllistä Tekemistä varattuna tälle päivälle ja minun olisi pitänyt kirjoittaa työpaikkahakemusta tai soittaa yksi pelottava puhelu (olisi hauskaa jos voisi ilmoittautua hampaidentarkastusjonoon netin kautta). Onneksi yksi yllättävä sähköposti pelasti minut siltä.

Päivän kohokohta oli yhdistetty kauppa- ja postiretki. Joku englantilaismies oli pyytänyt Bookmoochin kautta yhtä kammottavaa "keskiaikaista" hömppäkirjaa. Ehkä siinä on jotain mikä vetoaa vanhempiin miehiin, sitä minulle suositellutkin oli sellainen, eräällä keskustelualueella.
Vaeltelin kaupassa yrittäen löytää jotain syötävää huomiselle, mikään ruoka ei houkutellut minua, siis sellainen joka olisi sekä edullinen että nopea ja helppo valmistaa ja johon ei tarvitsisi liata kovin montaa astiaa (opiskeluajoistani kaipaan melkein eniten sitä ettei minun ollut pakko laittaa ruokaa jos en halunnut). Lopulta päädyin kuskusiin, pakasteherneisiin ja fetaan, niistä tulee kuskuspaketin mukaan "risoton tapainen ateria".
On varmaan hyvä että olen sinkku ja yksinasuja, en tiedä kestäisikö kukaan muu ruokailutottumuksiani.

Muuta ei sitten ollutkaan.

4 kommenttia:

Tuazophia kirjoitti...

Kuskusista tulee hyvää "risottoa", kun keittää ensin vettä ja laittaa veden, kuskusin ja ehkä hippusen kasvislientä tai mausteita johonkin kannelliseen rasiaan (jossa loppuruokaa voi sitten säilyttää jääkaapissa). Tämän hautuessa kannen alla, laitetaan kattilaan vähän öljyä ja siinä kypsennetään kasvikset (esim. herneitä, porkkanasuikaleita, maissia - tai mitä nyt sattuu olemaan) ja kypsennyksen lopuksi heitetään mukaan kourallinen suolapähkinöitä (suolatut cashew-pähkinät tms. käy hyvin) sekä fetaa. Lopuksi kaikki sekoitetaan kuskusiin. Nam! Ihan itse keksin tämän, mutta kuulostaa aika samalta kuin ohjeesi. Jos koko annos ei mene kerralla, pähkinät voi lisätä myös vasta lautaselle (eivät tosin pehmene silloin, mutta ei se nyt ole niin vaarallista), koska eivät ole yhtä hyviä lämmitettynä.

Näkymätön tyttö kirjoitti...

Kuulostaa aika samanlaiselta, minusta feta muuttuu aika ihanaksi kun se lämpenee ja pehmenee. Hollannissa en juuri muuta syönytkään (ja minäkin kehittelin sen tavallaan itse :)), tosin en yleensä lisää siihen juurikaan kasviksia, nyt niitä pakasteherneitä. Minulla olisi suolapähkinöitäkin mutta en taida uskaltaa käyttää niitä kun ovat jääneet jäljelle tupareistani ja eivätkä ole kovin tiiviisti pakattuina. Pitäisi muistaa heittää ne pois joskus.

orange seeds kirjoitti...

Herneistähän saa ainakin jonkin verran sitä paljon puhuttua/kaivattua proteiinia.
Minusta ne ovat kyllä muutenkin hyviä melkein kaikessa ruuassa (laitan jopa makaronilaatikkoon:)) kun ovat vähän sellaisia makeita.

Näkymätön tyttö kirjoitti...

Tuo herneiden hyvä puoli ei tullutkaan mieleeni, ne vain tuntuivat ainoalta kasvikselta jota teki mieli syödä. Makaronilaatikkoon en niitä kyllä ehkä laittaisi.

Blog Widget by LinkWithin