19.10.2007

Olen herännyt viime aikoina aika myöhään, mikä tuntuu tietysti hyvältä verrattuna kevään univaikeuksiin mutta tunnen siitä myös epämääräistä syyllisyyttä. Ehkä menetän kaikki rutiinini ja minusta tulee sellainen työtön joka ei edes pysty sopeutumaan takaisin työelämän rytmiin? Yritän vakuuttaa itseni siitä että tuo huoli on aika liioiteltu ottaen huomioon sen että herään yleensä ennen kahdeksaa ja ettei minulla ole erityisiä vaikeuksia herätä aikaisemmin, jos on tarpeen. Tehtäväni ovat harvoin sidottuja kelloon ja ehdin kyllä suorittaa ne vaikka heräisinkin vähän myöhemmin. Luulen myös että väsymykseni johtuu tällä hetkellä elimistöni taistelusta flunssaa vastaan. Minulla on tänään taas sairaampi olo mikä tarkoittaa kai sitä että olen huomenna taas ihan terve.
Näin viime yönä outoa unta jossa oli Erkki Tuomioja, jolla ei ollut valvemaailman kaimansa kanssa juuri muuta yhteistä kuin nimi.

Kävin eilen rakentamassa isäni firman sivuja (tai niiden uutta versiota) uudestaan. Työ sujui yllättävän nopeasti siihen nähden että koko aamu meni taistellessa "permission denied" -ilmoituksia vastaan. Wordpress halusi että se saisi tehdä muutoksia joihinkin kansioihin tai muihin juttuihin ja ftp-ohjelma ei suostunut yhteistyöhön, ei auttanut että serkkuni, joka hoitaa verkkojuttujen asennukset, sanoi muuttaneensa oikeuksia ja jotain asetuksia niin että isäni tunnuksilla olisi pitänyt päästä muuttamaan oikeuksia. Mutta ei. Onneksi oli ruokatunnin paikka, sen jälkeen kaikki toimi melkein taianomaisesti. Tai serkkuni oli nähnyt isäni hätätekstiviestin ja hoitanut oikeudet kuntoon kännykällä ollessaan koulussaan (sellaisessa johon minäkin olisin ehkä halunnut hakea jos en olisi niin saamaton ja vähän muistakin syistä).
Minulla on vähän orpo olo tuossa maailmassa, osaan tehdä jotain mutta en oikein kunnolla ymmärrä mitä teen ja miksi enkä puhu paikallisten kieltä, osaan vain ymmärtää sitä tarpeeksi yksinkertaisiin juttuihin.

Illalla olin taas Spr:n vapaaehtois- ja ystävätoimintakurssilla. Sielläkin minulla on hiukan ulkopuolinen olo, olen tullut vakuuttuneeksi siitä että toisin kuin suurin osa muista, ei minusta taida olla ystäväpalvelutoimintaan. En taida kyetä sitoutumaan siihen ja luulen että olen siihen liian epävarma, sama taitaa päteä saattajapalveluunkin. Toisaalta alun perinkin olin kiinnostunut muusta vapaaehtoistyöstä, en kyllä tiedä mitä se olisi. Olen ainakin ihan hyvä teline keräyslippaalle.
Päätin etten tunne siitä syyllisyyttä, kurssilla on korostettu sitä että vapaaehtoisuuden täytyy todellakin olla vapaaehtoista, että täytyy toimia tavalla joka tuntuu itsestä luontevalta. Ja minusta tuntuu siltä että olisin parempi vapaaehtoistyössä jossa ei joudu suoraan kontaktiin autettavan kanssa.
Kurssi kokoontuu huomenna viimeisen kerran. Ajattelin juhlia sen jälkeen vähän palkkapäivää, käydä elokuvissa ja ehkä syödäkin jotain kaupungilla. Aika poikkeuksellista toimintaa minulta nykyään. Ellen sitten sairastu.

Olen odottanut kauhulla sähkölaskua, se peritään täällä kolmen kuukauden jaksoissa takautuvasti mittarilukemiin perustuen. En ole ennen maksanut sähkölaskua ja minulla ei ollut mitään käsitystä sen suuruudesta, mielessäni se oli kasvanut kauheisiin lukemiin (kun minulla on pakastin ja kun sen jääkaapin ovi on pari kertaa auennut itsestään ja minulla on tietokone ja ties mitä muuta). Lasku tuli eilen ja on 24,85 euroa. En tiedä onko se vähän vai paljon yleisesti ottaen mutta tuntuu kohtuulliselta kuvitelmieni jälkeen.

4 kommenttia:

Nobelstraat kirjoitti...

Millaista hommaa se keräyslippaan kanssa seisoskelu on? Tuleeko ihmiset juttelemaan?

Näkymätön tyttö kirjoitti...

Oulussa tulivat, Turussa eivät (riippuu varmaan paikasta). Lähinnä siinä pitää hymyillä ja kiittää iloisesti jos joku antaa rahaa.

Anonyymi kirjoitti...

Mun sähkölasku on ollut juurikin tuota luokkaa (per kolme kuukautta) silloin, kun asustelin kämpässä, jossa sellaisesta piti maksaa erikseen. Tehdään siitä sitten vaikka se johtopäätös, että tuo ihan normaali lasku, jos ei omista ihan kauheasti erinäisiä vehkeitä ja vimpaimia.

Näkymätön tyttö kirjoitti...

Varmaan se on sitten aika kohtuullinen. Minulla ei ole minkäänlaista pesukonetta eikä saunaa, mikä on kai aika hyvä juttu kun kuitenkin tuo pakastin löytyy ja tietokone saattaa olla päällä koko päivän jos olen täällä.

Blog Widget by LinkWithin