10.10.2007


Ostin tytöt ja kehykset kirjamessuilta. En taida olla enää niin innostunut vanhojen valokuvien keräilystä, tai olen mutta kun entisetkin vain lojuvat laatikossa niin niiden hankkiminen tuntuu turhalta. Haaveissani löytäisin halvalla vanhoja kehyksiäkin ja valokuvat pääsisivät seinille erilaisina asetelmina.

Innostuin eilen pitkästä aikaa kuuntelemaan musiikkia. Neuloin lapasta ja lauloin mukana. En tiedä olenko huono laulaja, tuskin olen hyväkään, en ikinä laula julkisesti mutta pidän laulamisesta. Erityisen mukavaa on laulaa vierailla kielillä, sellaisia joita en osaa melkein ollenkaan. Eilen lauloin ranskaksi ja kymriksi ja japaniksi, ainakin, mukana taisi olla vähän ruotsiakin. Ja espanjaa. Ja tietysti englantia ja suomea.

Onnistuin sekoittamaan itseni aamulla. Tajusin että jos haluan käydä tervehtimässä äitiäni lähimmän kuukauden kuluessa niin minun pitäisi lähteä sinne oikeastaan huomenna. Se tarkoittaa yhden menon perumista, mikä tuntuu pahalta mutta oli onneksi sellainen meno joka ei ole ihan aikaan sidottu. Ja sitten piti laskea rahoja. Toisen tilin turvalukukortti oli vanhentunut ja uusi kortti jossain hyvässä paikassa. Toiselta tilillä oli taas yllättävän paljon rahaa, vuokra jonka olin kuvitellut olevan suoraveloituksessa ei vielä ollutkaan ehtinyt suoraan veloitettavaksi ja vuokrani on myöhässä. Jouduin tietysti paniikkiin ja lopulta sain soitettua maksuvalvontaan ja selvitettyä asiaa ja sitten maksettua vuokran (perikööt viivästymiskoron jos haluavat, oma mokanihan tuo on). Olin sen verran fiksu jopa että muistin kysyä miten asumistuki vaikuttaa suoraveloitukseen, muistavatko he vähentää sen. Virkailija ei tiennyt, soittaa minulle kun on ottanut selville. En tiedä miksi laitoin sen edes suoraveloitukseen, se vaikuttaa nyt aivan hölmöltä kun toistuva maksu olisi ajanut saman asian.
Nyt pitäisi vielä kysyä äidiltä sopiiko että menen sinne. Ja saada selville pystyykö menopaluulipun ostamaan bussistakin, vai vain asemalta (tietääkö joku?).

Tänne on tänään tulossa vieraita. Leivoin hieman kokeellisia muffinseja (limevalkosuklaa-mustikka-jogurtti), taikina ainakin maistui hyvältä.

Lisäys: Oli aika hyvä juttu että soitin maksuvalvontaan vai mikä sen paikan nimi olikaan, he eivät pysty ottamaan asumistukea huomioon suoraveloituksessa ja olisivat perineet koko summan, mikä olisi suistanut talouteni kaaokseen. Puramme sopimuksen hyvässä yhteisymmärryksessä.

Ei kommentteja:

Blog Widget by LinkWithin