28.11.2007

Minulla ei ollut aamulla kauhean sairas olo (ei kyllä tervekään ja näin koko yön rasittavia unia joissa esiintyi esimerkiksi Veloena, ei tosin omana itsenään. En tiedä näenkö ikinä unia oikeista ihmisistä jotka olisivat unissa samanlaisia kuin valvemaailmassa, en minä itsekään ole samanlainen) joten lähdin aikaisin bussilla kaupunkiin postittamaan arvostelukappaleita (kustantaja on ulkomailla ja minulle lankesi tuollainen tärkeä tehtävä) ja suunnittelemaan näyttelyvitriiniä (taisi olla ensi maanantaista alkaen Turun kaupunginkirjaston aulan vitriineissä isäni kustantamosta ja muistakin turkulaisista pienistä). En selvinnyt kotiin kahden tunnin kuluessa, niin että olisin päässyt matkustamaan samalla lipulla, joten jäin kaupungille vielä vähäksi aikaa.
Selvisin helposti muutamasta sellaisesta jutusta jotka joskus ahdistavat tai jännittävät vähän, nimittäin kenkien viennistä suutarille venytettäviksi (hän oli niiden suhteen optimistinen) ja kahvilla (tai kaakaolla ja mustikkamunkilla, todella paheellista kaikkien niiden juhlaherkkujen jälkeen) käynnistä yksin. Kävin kauppahallin kahvilassa ja kiertelin siellä vähän muutenkin, ostin teetä vakioteekaupastani ja taas minulta kysyttiin onko minulla heidän kanta-asiakaskorttiaan (on jossain) ja annettiin uusi, niin että voin joskus tuoda kaikki korttini sinne ja he voivat yhdistää ne. Luulen että olen saanut tarpeeksi leimoja kasaan vuosien varrella niin että saisin ilmaisen teeannoksen, olen vain laittanut kaikki ne kortit jonnekin talteen. Varmaan samaan paikkaan kuin sen kadonneen verkkopankin tunnuslukukortin.
Ostin leivän keskustasta, halusin joululimppua ja sitä ei eilen ollut lähikaupassani. Muut ostokset jätin sieltä ostettavaksi, jostain syystä mutta niitäkään, tai sitä, ei ollut siellä. Totuin Oulussa siihen että lähikauppani oli Citymarket, nykyinen lähikauppani on kyllä ihan hyvä mutta sen valikoimat ovat ymmärrettävästi pienemmät ja joskus minun on vaikeaa tajuta ettei sieltä todella saakaan jotain itsestäänselvänä pitämääni juttua.

2 kommenttia:

Tahra kirjoitti...

Citymarkethan on edullisempikin lähikauppa kuin esim. Siwa(selvääsäästöä). Tosin ei se mikään maisemaihme ole, moinen asvalttierämaan ympäröimä kivilaatikko.

Olisi parasta jos ei olisi lähikauppaa. Ostosreissuista saattaisi tulla Suunnitelmallisia, eikä ramppaisi jokaisen pienen asian takia kaupassa - keräämässä niitä heräteostoksia.

Näkymätön tyttö kirjoitti...

Tuo lähikauppani taitaa olla K-Supermarket, sen hinnat eivät ole kauhean pahat. Lähiön toisella laidalla on Sale ja joku pieni k-kauppa, en tiedä miten ne kannattavat. Autolliset käyvät varmaan automarketeissa, niitä on täälläkin pari parin kilometrin päässä, itsekin kyllä käyn niissä kun tarvitsen tiettyjä juttuja joita en täältä saa tai kun olen sielläpäin liikkeellä tai jos tarvitsen sopivan pienen pyörälenkin. Kun muutin tänne kuvittelin että käyttäisin niitä enemmänkin, silloin lähikaupassani oli yksi vakiotuotteeni kalliimpi kuin muualla ja toista ei ollut valikoimissa lainkaan. Vähän ajan kuluttua he korjasivat nuo epäkohdat (ehkä he lukivat ajatuksiani) ja nykyään ostan suurimman osaan ruuasta sieltä, se on aika mukava ja kauhean ystävällinen kauppa.

Blog Widget by LinkWithin