1.2.2008

Ahdistaa (enemmän tai vähemmän): pankki laskuttaa 10 euroa tilinylityksestä (opinpahan pitämään huolen siitä ettei se ylity), yksi palkka ei ole vieläkään tullut (kuntien palkanmaksu ei taida olla ihan joustavimmista päästä), oma käytökseni (miksi en saanut aikaiseksi kysyä tarkemmin laboratoriokokeista, siinä oli vain niin paljon muutakin puhuttavaa ja miksi nolostun hölmöistä asioista).
Ärsyttää: Pitäisi tiskata, taas. Pitäisi oikeasti hoitaa verokorttiasia kuntoon, en tiedä miksi se on niin vaikeaa.
Hauskaa: Tukholma, viikonloppu, viesti ihmiseltä joka on neulonut minulle lapasia yhdessä neulevaihdossa (itse hoidin osuuteni joskus marraskuussa) ja lopulta saanut ne valmiiksi, sen verran Bookmooch-pisteitä että voin hankkia jotain hauskaa luettavaa ja tammikuun hyvästä elämästä palkinnoksi ostamani kirja (ja kieltäydyn tuntemasta syyllisyyttä siitä että tuhlasin niitä vähiä rahojani siihen ja se tulee maksuun joskus ehkä maaliskuussa). Säästötili jolla on yli satanen niin etten kuole nälkään vaikka palkkojen maksussa menisikin vähän aikaa.

Selvisin tammikuun paremmasta elämästä kunnialla, oikeastaan yllättävän helposti. Parasta oli melkein se että löysin jumppapallon ja sain jumpattua enemmän kuin oli tarkoituskaan, toivottavasti pystyn siihen jatkossakin. En ole innokas liikkuja ja liikuntaharrastukseni kuulostaakin varmasti aivan säälittävältä mutta minulle on aika ennenkuulumatonta että tehtyäni harjoitussarjan (kirjassa on hyviä eripituisia esimerkkejä) tekisin vielä ylimääräisiä liikkeitä. Eilen tuntui lihaksissa jotenkin kummallisen mukavalta harjoituksen jälkeen. En kyllä tiedä onko tuolla mitään suurta vaikutusta.

Tarkoitukseni oli että helmikuun lupaus olisi harrastaa aktiivisempaa työnhakua mutta olen vielä sen verran huonossa kunnossa ja työllistetty että se siirtyy myöhemmälle. Helmikuu on sitten jatkoa tammikuulle, vähän vaikeutettuna. Tarkoitus on taas välttää karkin syöntiä viikolla (ja muun makean ellei kyse ole jostain erikoistapauksesta), syödä joka päivä oikea ateria ja ulkoilla. Jumpata pitäisi vähän enemmän mutta helmikuun katkaisee tuo pieni loma, siis äitini vierailu, jolloin saan viettää karkin ja jumpan puolesta lepsumpaa elämää. Aivan uusi tehtävä on hieman useammin tapahtuva tiskaus jos se vaikka siitä helpottuisi. Ja hedelmiä ja kasviksia pitää syödä enemmän. Kyllä minulla pitää olla sen verran rahaa.
En tiedä mikä on helmikuun lahjus. Minun tekisi mieli ostaa värttinä ja opetella kehräämään sillä mutta en tiedä mitä pölyallergiani pitäisi siitä (onko kenelläkään tietoa? Jos ei käsittelisi villaa kauheasti itse?)

Päätin etten lähde sinne hautajaisiin. Tai oikeastaan pahentunut flunssa päätti sen puolestani. Ja muutenkin.
Huomenna voisin palauttaa yhden erääntyneen kirjan lähikirjastoon (aika ylellistä että se on auki lauantaisin) ja miettiä miten vietän laskiaista, siis laskiaispullien osalta (ja ensi viikolla pitää päättää juhliiko runebergintorttua tai laskiaispullaa). Voisin olla epäperinteinen ja tehdä vohveleita ja ostaa vaniljakastiketta ja ottaa kuningatarhilloa sulamaan. Pullaa tuskin rupean leipomaan, en pidä hiivataikinoiden tekemisestä ja niitä tulisi kuitenkin ties kuinka paljon ja vaikka uusi elämäni ei vastustakaan kahvileipää silloin tällöin viikollakin, niin se vetää rajan siihen että pakastin olisi täynnä houkutuksia (kun niiden jäisyyskään ei estä niistä nauttimista, äitini vaniljakierrepullat ovat ihania tuoreina ja melkein yhtä ihania jäisinäkin).

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Oletko kokeillut seuraavaa metodia tiskauksen ja muun epämiellyttävän, mutta pakollisen tehtävän kanssa: Säädä ajastin esim. 15 minuuttiin ja tiskaa siihen asti kunnes ajastin soi - ei enempää eikä vähempää.

Kuulostaa tyhmältä, mutta toimii! Epämiellyttävien asioiden aloittaminen helpottuu näin huomattavasti, kun on helpompi hahmottaa ettei tuo 15 minuuttia kuitenkaan ole pitkä aika.

T. Mariax

Näkymätön tyttö kirjoitti...

Tuota voisi kokeilla, tosin minulla se aloittaminen on vaikeinta, jos alan tiskaamaan niin saan sen yleensä lopetettua helpommin. Kokeilen nyt itseni palkitsemista sillä että saan rastittaa ruudun :)

Blog Widget by LinkWithin