10.7.2008

Käsitöitä, marjakauden avaus, podcast, jäätelö ja lyijymyrkytysTaas yksi kesäprojekteistani. Ostin joskus yhden lankakaupan alesta valkoisen huopapenaalin ja olen suunnitellut sen koristelemista mutta minulla ei ollut sopivaa ideaa ennen kuin nyt. Tuo edustaa naivistista kirjontatyyliäni, se on ihan tarkoituksellista (enkä kyllä osaisi tehdäkään oikein hienon näköistä). Jostain syystä vaaleanpunainen ei tunnu enää yhtään niin vieraalta väriltä, tai jotkut sen sävyt, en kyllä ehkä pukeutuisi siihen vieläkään.

Aloitin eilen marjastuskauden lähimetsässä. Saaliini ei ollut suuren suuri mutta en sitä odottanutkaan, vähän metsämansikoita ja mustikoita. Tärkeämpää oli käydä ulkona ja käydä tutkimassa marjatilannetta.

Minut on mainittu eräässä podcastissa! Kirjoitin joskus vaihdosta johon osallistuin, siinä piti tehdä jonkinlainen söpö otus ja lähettää se matkaan karkkien kanssa. Minun kohteeni oli vaihdon järjestäjä ja tuon podcastin pitäjä, joka sai minulta vähän kummallisen vihreän kissan (sen nimi on Suvi, tosin käsialani takia se oli muuttunut Sueiksi) ja karkkia ja nappeja ja muuta (lähetin korttina itse ottamani ja valokuvatulostimeni tulostaman syreenikuvan, hän oli kolmas ihminen joka oli pitänyt sellaista postikorttina, pitäisi varmaan olla imarreltu). Eilen kuuntelin hänen uusimman podcastinsa jossa hän puhui siitäkin miten hän oli pitänyt saamastaan paketista ja kiitti Katri from Finlandia, se oli aika hauskaa. Ja kun tuollaisten vaihtojen suurin tarkoitus on ilahduttaa toista niin on hauskaa jos kohde ilahtuu, tai ainakin teeskentelee sitä, aiemmin olen saanut vähän vaisun vastaanoton. Mutta ehkä se on ollut heidän rehellinen reaktionsa.

Lähikauppaani oli ilmestynyt Ben & Jerry's -jäätelöallas (siis pelkkä allas tässä vaiheessa). Aika vaarallista.
Ehkä voisin ottaa sen samanlaiseksi kerran kuukaudessa luksukseksi kuin kylvytkin, kävisi ensin vaahtokylvyssä ja sitten söisi herkkujäätelöä. Tai söisi sitä kylvyssä. Muuhun ei ole oikein varaa budjetissa (eikä ehkä vyötärölläkään).
Olen nyt neljättä päivää ilman herkkuja. Se on aika hyvin minulta tänä kesänä. En tiedä tepsiikö kromi tai sen placebous tai joku muu mutta yritän sinnitellä (tähän mennessä ei ole ollut vaikeaa) kaksi viikkoa, eikö sanota että tapa muodostuu siinä ajassa? Viikonloppuni eivät kyllä tule olemaan herkuttomia jatkossakaan, mutta ehkä vähän kohtuullisempia kuin vaikka viime viikonloppuna.

Päätin ottaa lyijymyrkyttymisen riskin jatkossakin, ainakin toistaiseksi. Tuskinpa saamani lyijyn määrä kasvaa aivan kauheasti vaikka tämän kesän aikana ja ehkä taloudellinen tilanteeni on vakaampi syksyllä ja voin ostaa muutaman uuden lautasen vanhojen kaveriksi. Ja ehkä kännykkäni ehtii tappamaan minut ennen lautasiani.

Alpakoita.

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

En oikein ymmärrä: ovatko sitten kaikki vanhat ihmiset saaneet lyijymyrkytyksen (kun näitä "turvallisia" lautasia ei vielä ollut)? Miten se on vaikuttanut heidän elämäänsä? Jotenkin minusta tuntuu että tämä huoli on aiheeton, vaikka itsekin olen näitä huolestujatyyppejä, tai ainakin nuorempana olin.

G

Näkymätön tyttö kirjoitti...

Kuningaskuluttujan jutussa sanottiin että on mahdollista että lyijymyrkytys on aiheuttanut osan sydäntaudeista ja dementiasta tai jostain vastaavista, eli sillä voisi olla vaikutusta. Äitini oli eilen sitä mieltä että luulisi että jos lyijyä liukenee niin paljon ruokaan niin luulisi että se olisi kulunut pois noin kuudenkymmenen vuoden aikana, se kuulostaa kyllä järkevältä.
Minä en ole kyllä kauheassa paniikissa tuon takia, luulen että lääkkeeni auttavat siihenkin.

anne-mari kirjoitti...

Niin se on, ei elamasta selvia hengissa. Taalla on suuuuuret kyltit marketeissa astiahyllyjen luona varottamassa lyijysta. Kylla me silti olemme ostaneet semmoisiakin jotka kyltin kohdalla ovat olleet, lahinna kiinalaisia astioita aasia-marketista. Me kun rakastamme niita kiinalaisia sinikuviollisia astioita ilmeisesti vahan liikaa. Oh well.

Kylla siita kromista taitaa hyotya olla. Ostin sita myos ja olen pystynyt olemaan herkuttelematta.

Punainen Nörtti kirjoitti...

Tarkoittaako tuo marjastusbloggaus sitä, että myös säilöntäbloggausta a
on luvassa?

Näkymätön tyttö kirjoitti...

Anne-Mari, hauskaa jos kromi on tehonnut, ehkä sillä on oikeasti muutakin vaikutusta kuin placebo.
Ja kai elämässä pitää ottaa jotain riskejä :)

Punainen nörtti, todennäköisesti, tosin säilöntäkausi on vielä jossain viikon päässä jos se alkaa samoihin aikoihin kuin aiempina vuosina. Marjoja on vielä niin vähän kypsinä että eilenkin sain kasaan noin viisitoista mustikkaa mutta tässä vaiheessa se on lähinnä hyvä syy ulkoilulle.

Blog Widget by LinkWithin