20.8.2008

Ompelua, teknisiä ongelmia, uneliaisuutta

Olen haaveillut pitempään vaatteiden ompelusta. Tai oikeastaan hameiden, haluaisin siistin a-linjaisen villakankaisen hameen tai pari. Ja ehkä muutaman kesähameen, minulla on sopivia kankaitakin niihin. Ongelmana on vain se ettei minulla ole ompelukonetta ja vaikka olisikin niin olen tainnut viimeksi koskea sellaiseen yläasteella, jolloin en onnistunut saamaan aikaan yhtään käyttökelpoista vaatetta (mutta se ei johtunut ompelutaidoista) ja en oikein luota kykyihini ja sitä paitsi hame tarvitsisi vuorin ja varmaan vetoketjun.
Turun suomenkielinen työväenopisto saattaa olla pelastukseni, heillä on aloittelijoille ja perusasiat osaaville sopiva kurssi, joka on aika hyvään aikaan ja järjestetään kaiken lisäksi täällä lähiössä eräällä koululla. Nyt täytyy vain löytää jostain 50 euroa ja toivoa että mahdun kurssille. Ja ettei tuollainen hame ole liian monimutkainen. Jos on niin voin ommella yksinkertaisempiakin hameita.

Luulen että minulla pitäisi olla varaa siihen, tiedossa on muutama pieni työkeikka joista voisi saada jonkun viisikymppiä hyvinkin.

Minun pitäisi säästää myös rahaa sillä että siirrän nettisivuni sellaiseen tilaan jonka käytöstä minun ei tarvitse maksaa, nykyisen paikan laskutuskausi on päättymässä ja siihen menisi 35 euroa (kuvittelin että se olisi 60, ovatkohan he pudottaneet hintojaan? Piti tarkistaa, näköjään eivät mutta on sekin aika paljon rahaa verrattuna ilmaiseen). Siirtäminen tuntuu vain vähän pelottavalta, nyt muistin miksi en ikinä vaihda esim. puhelinoperaattoria, pelkään että jokin menee pieleen. Jos olen ymmärtänyt oikein niin ensin irtisanon sopimukseni ja palveluntarjoaja antaa jotakin tietoja joiden avulla uusi paikka siirtää domainin ja sitten serkkuni tekee jotain (hän hoitaa tietoteknillisiä asioita isälleni) ja voin siirtää tiedostot uuteen paikkaan (täytyy muistaa siirtää ne ensin pois vanhasta). Kuulostaako tuo järkevältä?

Olen taas vaihteeksi kauhean väsynyt, syytän siitä levottomia unia joissa juoksin ympäri lomakohdetta joka oli ehkä jonkinlainen Ruissalon ja Naantalin yhdistelmä, hirveässä ukkosmyrskyssä. Vähemmästäkin väsyy.
Tai sitten syy on allergioissani (olen yrittänyt olla ilman lääkkeitä kun kunnolliset ovat loppu ja minun pitäisi uusituttaa resepti ja ostaa lääkkeet ja haluaisin säästää vähän rahaa) tai siinä että heräilen useampaan otteeseen ja uudelleen nukahtaminen on vaikeaa. Olen aika varma että ennen helmikuuta nukuin yleensä jostain kymmenestä kuuteen ilman heräilyä mutta se tuntuu nykyään niin oudolta etten ole varma. Sen jälkeen en ole kyllä nukkunut yhtään yötä hyvin, mutta välillä onneksi vähän paremmin.

Lainasin eilen isältäni pienen videokameran, innostuneena joiden bloggaajien videokokeiluista (joita en ole kyllä katsonut). Ajattelin vain varoittaa etukäteen, on mahdollista että tännekin ilmestyy yksi videoitu merkintä. Mutta vain yksi, en tunne mitään erityistä halua tehdä siitä tapaa mutta haluan kokeilla sitä kerran.

4 kommenttia:

anne-mari kirjoitti...

Toivottavasti paaset sinne ompelukurssille! Hameen teko, vuorineen ja vetoketjuineen, on loppuviimeksi aivan yksinkertaista, kun sen on kerran oppinut. Aina voi myos tehda koe-version vaikka vanhasta lakanasta, jos on epavarma istuvuudesta.

Nimimerkilla ammattikoulun ompelu- ja vaatturilinjoilla ollut

Näkymätön tyttö kirjoitti...

Olen joskus koulussa ommellut parikin mekkoa, toisessa ainakin oli vetoketju joten ainakin joskus olen osannut tehdä jotain sellaista :)
Luulen että saan jostain sen kurssimaksun, jos ei muuten niin lainattua vanhemmilta. Kurssille otetaan maksimissaan 16 ihmistä ilmoittautumisjärjestyksessä ja sinne ilmoittaudutaan ensimmäisellä kerralla, jos olen paikalla ajoissa niin luulisi että mahdun. En kyllä tiedä miten suosittu tuollainen kurssi on.

-TC- kirjoitti...

En oikein ymmärrä sitä, että kaikki haluavat kaiken ilmaiseksi.. Kuten nyt vaikka sivutilan: sinä kuitenkin tienaat sillä, että ihmiset löytävät sinut, miksi sinun pitäisi saada se ilmaiseksi?
Lisäksi pitää muistaa että "ilmainen on aina hintansa väärti". Eli et voi vaatia sitten sitä, että sivut ovat pystyssä ja toimivat, tai ettei se tila mene nurin yhä uudelleen jnejne..

Näkymätön tyttö kirjoitti...

Ei minusta pidäkään saada kaikkea ilmaiseksi ja olen mielelläni maksanut sivutilasta, varsinkin kun se oli niin paljon halvempi kuin kuvittelin. Uuden paikan ilmaisuus johtuu vain siitä että kyseessä on isäni firman virtuaalipalvelin jossa on paljon käyttämätöntä tilaa, itse paikka on kyllä maksullinen. Ja yhtä ammattimainen, ellei ammattimaisempi kuin nykyinen palveluntarjoajani.
Minua kyllä ihmetyttää miten erilaiset ilmaisjutut pystyvät toimimaan ja olen lahjoittanut rahaa suosikkisivustolleni, he tosin pystyvät nykyään kattamaan kulunsa mainostuloilla. Rahatilanteeni salliessa voisin harrastaa sitä enemmänkin.

Blog Widget by LinkWithin