19.9.2008

Mukavaa

Tänään on ollut mukava päivä.

Olin aamulla kymmeneltä jonottamassa Turun pääkirjaston vanhan puolen avautumista, se on ollut pari vuotta remontissa ja viimeiset puolisen vuotta kaunokirjallisuutta ja taidetta käsittelevää materiaalia ei ole saanut lainkaan, muuta kuin sivukirjastoista. Nyt saa. Se oli aika hieno, vaikka verrattuna uuden puolen erikoisempaan ulkonäköön se on aika perinteinen ja näyttää vähän samalta kuin ennen remonttia, nyt se vain toimii paljon paremmin eikä vanhaan rakennukseen ole tarvinnut ahtaa koko kirjaston materiaaleja. Kuuntelin vähän poliitikkojen puheita ja kiertelin paikkoja ja löysin musiikkiosastolta kuutisen levyä lainaankin. Yritän kuunnella ne lähiaikoina ja ehkä kirjoitankin niistä, nyt kun olen miettinyt musiikkia ja musikaalisuutta.

Ostin torilta viikon kasvikseni, vitosella sai kilon porkkanoita, melkein saman verran banaaneja ja kotimaisia omenoita ja vähän tomaatteja ja luumuja. Terveellinen halpa ruoka tekee minut iloiseksi.

Sitten kävin isäni konttorilla, tekemässä vähän töitä. Ja pääsin isäni ja äitipuoleni kanssa lounaalle, kiinalaiseen, pidän paistetuista nuudeleista ja kanasta (oikeastaan en juurikaan pidä muusta tuolla, paitsi ehkä paistetusta riisistä ja kanasta. Ja paistetuista riisinuudeleista ja kanasta). Isäni oli yksi avajaisten esiintyjistä (kuten oli äitipuolenikin) ja menin katsomaan sitä ja pääsin mukaan opastetulle kierrokselle kun isälleni esiteltiin paikkoja (siellä on vaikka mitä hienoa kuten lukusalonki jossa voi lukea mutta ei lainata uutuuksia ja runohuone). Kaiken kaikkiaan mukavaa.
Kun lähdin kirjastolta näin erään tytön ompelukurssilta, hän tervehti minua. En tiedä tunnistiko hän minut oikeasti mutta se oli joka tapauksessa mukavaa, mitäpä muutakaan.

En tiedä olenko jotenkin kummallinen, minun oli pakko siistiä kirjaston dvd-hyllyjä kun kotelot olivat kaatuilleet ties miten eivätkä olleet sievässä rivissä. En kyllä laittanut väärin aakkostettuja oikeille paikoilleen, sentään.

Musikaalisuuttakin voi testata netissä. En tiedä miten päteviä löytämäni testit ovat mutta ne liittyivät erilaisiin tutkimushankkeisiin joten niiden taustalla on jotain tiedettä.
Olin tehnyt sävelkuuroustestin joskus aiemminkin ja silloin sain näköjään tulokseksi jotain 80% joka on aika hyvä tulos. Nyt tulokseni oli 66,7% mikä on normaalin alarajoilla, ehkä olin aiemmin musikaalisempi tai osasin keskittyä paremmin (välillä se meni vähän arvailuksi). Toisesta vastaavasta testistä sain tulokseksi 21/30 ja 27/30. Ei kauhean hyvin muttei kauhean huonostikaan kai. Siihen sai jatkotestiin linkin sähköpostiin ja siellä kysyttiin muun muassa että osaanko laulaa nuotilleen vai miten se sanotaankaan, kyllä, ei ja kyllä mutta muut sanovat että ei. Minulla ei ole aavistustakaan. Kuvittelen että osaan mutta en ikinä laula julkisesti niin muut eivät pääse olemaan eri mieltä eikä minulla ole kyllä tietoa siitä milloin lauletaan nuotin vierestä.
Musikaalis-visuaalisessa älykkyystestissä piti valita mikä kuvio vastaa soitettua musiikkia. Sen sanottiin olevan hyvin vaikea ja ehkä senkin takia sain tulokseksi 45% kun 50% ja yli on "low-normal performance". En tiedä mikä minä sitten olen, musikaalisesti hyvin tyhmä? Ymmärsin kyllä kuviot, mitä ne kuvastivat mutta en osannut yhdistää niitä oikein.
Äänenkorkeustestissä piti erottaa kumpi soitetuista äänistä on korkeampi. Tässä olin aika surkea, tai ainakin harjaantumaton, ilmeisesti harjoittelemalla pääsee parempiin tuloksiin. Ensimmäisellä yritykselläni sain tulokseksi 48 Hz (äänien etäisyys tai jotain) ja toisella 19,2 Hz, kun 16 Hz:ia suuremmat tulokset kertovat mahdollisista äänenkorkeudenerotusvaikeuksista (huh mikä sana) ja testin tehneiden keskiarvotulos on 3,98 Hz.
Viimeinen tekemäni testi liittyi rytmikuurouteen. Siinä 64% riitti normaaliin tulokseen.
Noiden tulosten perusteella voisi kai sanoa etten ainakaan ole musikaalinen siinä mielessä kun noissa testattiin ja olen joissain jutuissa erittäin huono tai ainakin kärsin harjoituksen puutteesta enkä ole missään hyvä.

Ei kommentteja:

Blog Widget by LinkWithin