13.10.2008

Ompelua ja muuta

Minulla on ollut hyvä tuuri ompeluharrastukseni kanssa. Että ompelukurssi järjestetään aivan naapurissani ja että sain sinne rahoituksen ja että äitipuoleni päätti vaihtaa ompelukoneensa uuteen juuri nyt. Perjantaina törmäsin Akateemisessa kirjakaupassa kaavakirjaan, josta olin kuullut paljon hyvää ja joka oli Hulluilla päivillä reilussa alennuksessa (verkkokaupoisssa näyttää olevan halvimmillaan parilla kympillä, minä maksoin 13 euroa). Siinä on vähän sama idea kuin hamekirjassani, perusohjeita joita on tarkoitus muokata itselle sopiviksi. Sain perjantaina myös ompelukoneeni takaisin ja se toimii nyt! Pelkään kyllä vähän että se hajoaa taas mutta ehkä niin ei käy.


Sain valmiiksi ensimmäisen itsenäisesti tekemäni vaatteenkin, hameen Eurokankaan palakankaista löytyneestä ohuesta puuvillasta. Hame ei ole täydellisen siisti ja siitä piti tulla aivan erilainen ja jouduin purkamaan sitä useampaan otteeseen ja tuossa kuvassa se näyttää yhtä möykkyiseltä kuin mallikin eikä se ole ehkä kauhean pukeva mutta olen kuitenkin ihan tyytyväinen. Minun oli tarkoitus tehdä sellainen hame jossa olisi kaksi kerrosta päällekkäin erillisinä (kangas on todella ohutta) mutta tajusin että pääsen helpommalla jos vain ompelen helmat kiinni toisiinsa. Hameesta oli tulossa myös lyhyempi kuin piti ja lisäsin siihen vyötärökaitaleen, kolmeen kertaan kun aina laitoin jonkun osan väärin päin ja minulla kesti aika kauan ennen kuin sain aikaan ommelta joka ei kiristänyt kauheasti (helmassa se ei kyllä haittaa). Mutta se kuitenkin täyttää hameen määritelmän ja sitä voi pitää päällä, ainakin kotona, vaikka ensi kesänä jos sattuisi olemaan hellettä. Kangas maksoi vähän vajaat neljä euroa, ompelulanka pari ja kuminauha 70 senttiä. Ei kauhean kallista (tosin nyt yritän lopettaa kankaiden ostamisen ja käyttää niitä mitä minulle on kertynyt).

Muuten olin niin väsynyt että sain vain pestyä kolme koneellista pyykkiä ja keitettyä vielä yhden erän omenasosetta. Oli minulla kunnianhimoisempiakin suunnitelmia mutta olin ilmeisesti niin hermostunut ja innostunut ompelusta että kävin vähän ylikierroksilla enkä pystynyt rentoutumaan enkä oikein nukkumaan.

Tämä ei ole mikään poliittinen kannanotto mutta en mahda mitään sille että Keskustan kunnallisvaaligrafiikka näyttää kuvaavan hilpeästi humalassa olevaa kaupunkia. Voi olla että se ei ole ollut tarkoitus.

Vanhasta kotisivutilapaikastani eroon pääseminen näyttää olevan vähän hankalaa. Tänään sain maksumuistutuksen postissa vuosimaksusta, mitä en ollut maksanut kun irtisanoin palvelun ajoissa. Tympii koko juttu. Siis se miten paljon energiaa olen haaskannut säästääkseni pari kymppiä.
Laskin tänään rahojani ja näyttää taas siltä että innostuin väliaikaisesta paremmasta taloudellisesta tilanteestani hieman liikaa ja ainakaan käsityömessuille ei ole varaa mennä (tai olisi jos voisin luottaa siihen että saan palkkaa ensi kuussa). No eipä se ole mikään maailmanloppu.
Minun on pitänyt ottaa yhteyttää pankkiin pitemmän aikaa ja anella että voisin lykätä opintolainan maksamisen aloittamista. Ensin minun piti soittaa mutta se ei tietenkään onnistunut kovin helposti, sitten ajattelin käydä konttorissa mutta laina- ja sijoitusosasto oli liian pelottava paikka. Onneksi huomasin että hakemuksen pystyi tekemään verkkopankistakin.

Lisäys heti perään: Ei kun saatan ehkä sittenkin päästä messuille, kirjani ei ole ollut mikään bestseller, tosiaankaan, mutta sen verran sitä on myyty että saan sen verran tekijänpalkkiota että voin mennä messuille. Ja säästää loput.
Isäni nimittäin muisti että minulla on vielä tekijänpalkkiosaatavia.

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Keskustan "vaalikuosi" tuo mieleeni Finlaysonin ja Marimekon lastentekstiilit. Se ei välttämättä ole hyvä asia. :)

Näkymätön tyttö kirjoitti...

Tuo on totta, se on oikeastaan ihan hauska kuosi mutta ei kyllä ehkä paras mahdollinen.

Laiza kirjoitti...

Voi kun minulla olisi rahaa, niin ostaisin mieluusti kirjasi ja edesauttaisin käsityömessuille menoasi. Mutta kun ei ole =(

maurelita kirjoitti...

Haa, en ole varmaan tarpeeksi kauaa lukenut blogiasi mutta tuo julkaisemasi kirja oli mennyt ihan sivu suun...

Laitan muistiin, kotimaan ostosten lista kasvaa lupaavasti ! Ja joulupukille voi aina vinkata kanssa noista.

Näkymätön tyttö kirjoitti...

Laiza, ei sitä tarvitse ostaa, varsinkaan käsityömessuille pääsemisekseni, linkitin vain siihen :) Isäni muisti tänään että hänen pitäisi maksaa minulle tekijänpalkkioita vuoden 07 myynnistä.

Maurelita, tuo on jo vähän vanhempi juttu, siitä taitaa olla jo puolitoista vuotta kohta (kauheaa miten nopeasti aika kuluu).

Blog Widget by LinkWithin