26.11.2008

Unettomuutta ja ostoksia ja muuta

Taidan syyttää uusia lääkkeitä. Valvoin eilenkin kahteen, nukahtaminen oli vaikeaa. Jotenkin päivällä tuntuu helpommalta nukkua kun on valoisaa. Onneksi tälle päivälle ei ole mitään pakollista tekemistä. Muuta kuin käydä ostamassa lisää lääkkeitä, ne eivät riitä ensi viikon lääkärinaikaan. Mietin kyllä sopivatko nuo minulle ja kannattaako ostaa niitä lisää, mutta ne ovat halpoja ja ei sitä varmaan vielä tiedä.

Jostain syystä (en ole yöllä järkevimmilläni) minun piti leikata huovuttamani pallo puoliksi, halusin kai tietää miltä sen sisus näyttää. Onnistuin tökkäämään itseäni sormeen kynsisaksilla siinä.

Taloudellinen tilanteeni uhkaa olla kohtalainen joulukuussa (minulla on kolme pienehköä työprojektia meneillään) ja sen ja nimipäivän kunniaksi olin eilen paheellinen ja käytin vähän rahaa muuhunkin kuin pakollisiin juttuihin.
Minun piti ostaa askarteluliikkeestä vähän kartonkia joulukortteihini mutta ostin myös pieniä pahvirasioita joululahjamagneettien pakkauksiksi, rintaneulapohjia ja muovisen lastan liiman levittämiseen (olen kyllästynyt käyttämään pahvinpalaa), nuo olivat kyllä kaikki aika halpoja, korkeintaan euron jokainen. Nappikaupasta ostin piilovetoketjun uusimpaan hameeseeni ja tarjouskorista vähän nauhoja, joihinkin tuleviin ompelujuttuihin. Kangaskaupasta ostin halpaa puuvillakangasta joululahjakasseihin ja mustaa harsotyllimitälieneekään (joku näkemäni askarteluidea vaati sitä mutta en kyllä muista mikä, se maksoi joka tapauksessa 35 senttiä ja kyllä sille löytyy jotain käyttöä) ja kasseihin (ja hameeseeni) sopivaa lankaa. Kävin myös useammalla kirpputorilla, tarkoitukseni oli katsoa kankaita ja vaatteita sillä silmällä mutta joko valikoimat olivat huonot tai silmäni on kehittymätön. Pelastusarmeijalta löytyi englanninkielisiä hömppäpokkareita eurolla, ostin muutaman joulua varten. Kävin itse viemässä pinon kirjoja arvioitavaksi erääseen antikvariaattiin (omistaja ei ollut paikalla eikä myyjä saanut ostaa) ja jos saan niistä rahaa niin voisin käydä katsomassa onko siellä jotain vielä jäljellä. Ostin myös aika kammottavan 70-luvun pokkarin joka kertoi erään sairaanhoitajan epäonnekkaasta rakkauselämästä (jostain syystä tunnen viehtymystä tuollaisiin kirjoihin niin kamalia kuin ne ovatkin), se oli 20 senttiä mutta sain sen kaupan päälle. Toiselta uskonnolliselta kirpputorilta löytyi pussillinen vanhoja ompelulankoja eurolla, siinä oli pari hienoa puista rullaa joiden takia ostin ne ja muutama ihan käyttökelpoinen. Ja sain kaupanpäälle 10 sentin arvoisen joulupukkikoristeen, sellaisen jossa on rivi pukkeja käsi kädessä. En yleensä harrasta sellaisia mutta se oli niin vanha ja huvittava että sen piti tulla mukaan.
Tapasin myös ystävän kahvilla, sekin oli oikein mukavaa.

Ompelukurssilla oli taas tietysti hauskaa. Meitä oli paikalla vain ehkä viisi ja tunnelma oli rento ja juttelin opettajan ja muiden kanssa. Ja hameenikin edistyi, se alkaa kummasti näyttää oikealta vaatteelta. Ja siitä saattaa tulla aika hauska.

Olen kuullut Swap-botista aikaisemminkin mutta tutustuin siihen tarkemmin vasta eilen. Nimensä mukaan se liittyy vaihtoihin, esim. käsityövaihtoihin ja siellä on kätevä systeemi niiden järjestämiseen. Minulla ei ole nyt mahdollisuuksia vaihtoon jossa pitäisi tehdä joku käsintehty juttu mutta yksinkertaisimmissa vaihdoissa pitää lähettää vain postikortti. Siihen minullakin on varaa ja energiaa. Varsinkin kun minulla on aika iso kokoelma postikortteja. Enkä välttämättä voisi muihin osallistuakaan, heillä on ollut ongelmia huijareiden kanssa ja uusien ihmisten voi olla vaikeaa päästä mukaan monimutkaisempiin vaihtoihin.
Tuollainen postikorttivaihto tuntuu minusta jotenkin hauskemmalta ja henkilökohtaisemmalta kuin Postcrossing.

Punainen risti lähetti ruman joulukalenterin. Täytyy maksaa se kuitenkin. Hyvä tarkoitus siinä on kuitenkin, vaikka mieluummin ottaisin kyllä ehkä hauskan kalenterin. Pitäisiköhän ostaa itse.

Ei kommentteja:

Blog Widget by LinkWithin