25.11.2008

Väsymystä ja käsityöinspiraatiota

Minun oli tarkoitus mennä eilen aikaisin nukkumaan mutta enpä tietenkään onnistunut siinä. Yritin kyllä mutta uni ei vain tullut. En kyllä voi sanoa kärsiväni unettomuudesta mutta normaalisti nukahdan melkein heti suljettuani silmäni (suorastaan sammun) ja siihen verrattuna nukahtaminen on ollut vaikeaa. Nukahdin kuitenkin ennen puoltayötä ja saatoin nukkua seitsemään, sitten vielä tunnin aamiaisen jälkeen joten ei minulla kai pitäisi olla univelkaa, vaikka väsyttääkin niin kauheasti. En tiedä onko syypää nyt flunssa tai lääkkeet tai yleinen väsymykseni tai viikonlopun huonon nukkumisen jäänteet tai marraskuu tai kaikkien niiden yhdistelmä, mutta olisi kyllä ihan kiva olla pirteämpi. Ensi viikolla on taas lääkäri, saa nähdä paljastuuko verinäytteistä jotain.

Tänään minun pitää käydä kaupungilla, ajattelin mennä poikkeuksellisesti bussilla kun en ole ihan terve vieläkään ja siellä on kauhean liukasta, se tuntuu kyllä rahan haaskaukselta mutta päätin että kyllä minulla on siihen varaa, nimipäivän kunniaksi.

Olen yleensä ostanut jotain kirjoja joululukemiseksi mutta yritän olla nyt säästäväinen (tai säästäväisempi) ja ajattelin ottaa mukaan kirjoja joita en ole saanut luettua ja sitten käytin Bookmooch-pisteitäni sopivan kevyeen lukemiseen (fyysisesti ja sisällöllisesti). Minulla kävi hyvä tuuri, pyysin kaksi kirjaa eräältä amerikkalaiselta naiselta, joka tarjosi niitä yhden kirjan hinnalla (normaalisti kaksi kirjaa maksaisi neljä pistettä, nyt kaksi). Hänellä ei kuitenkaan ollut toista niistä (en edes muista mikä se oli, ei mikään kauhean tärkeä kuitenkaan) ja korvaukseksi siitä hän antoi minulle kolme kirjaa yhden hinnalla. Kätevää.
Ostin kyllä itselleni joululahjaksi vanhoja kirjontalankoja, siihen hameeseen ja muihin projekteihin, niiden pitäisi saapua minä päivänä hyvänsä. Pidän pakettien saamisesta. Pitäisin niiden lähettämisestäkin, jos se ei olisi niin kallista.

Olen viime päivinä seikkaillut Flickrissa inspiroivien käsitöiden perässä, olen huomannut että minuun vetoaa tietynlainen tyyli, vaikka työt eivät olekaan samanlaisia. Pidän värikkyydestä ja hauskuudesta ja sellaisesta lievästä sadunomaisuudesta. Tajusin eilen että haluaisin että käsityöni näyttäisivät siltä että ne olisivat kotona Tingelstiinan ja Talgelstiinan puutarhassa (Onneli ja Anneli olivat lapsuuteni suosikkeja, ja myöhempienkin aikojen).
Mutta tässä on valikoima löytämiäni upeita muiden tekemiä käsitöitä, jotka sopivat siihen maailmaan:

1. livets blå spiraler The blue spirals of life, 2. Wooly jumper brooches, 3. Toalha 2, 4. Dream Tree Felt Necklace, 5. TIF July, 6. Celtic stems, 7. Untitled, 8. e........, 9. nestled together in a depression, 10. pincushions,going to etsy and dawanda, 11. some pieces have a simple beauty, 12. fiddle head fern embroidery, 13. Eden Felt Flower Pin, 14. autumn's block, 15. green stones (embroidery), 16. Embroidery Stitches

Törmäsin myös blogiin joka on täynnä sellaisia käsitöitä, joita haluaisin tehdä, kauniita ja hauskoja ja inspiroituneita luonnosta.

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hyvää nimipäivää!

Kauniita kuvia linkitit taas kerran :) Kun vaan riittäisi aika inspiroitumiseen ja tekemiseen...

-annakaisu

Anonyymi kirjoitti...

Juu, oikein hyvää nimipäivää, myös täältä oulusta! :)

Kuvat on kyllä ihania, sain jopa pienen inspiraationpoikasen joululahjoihin, eli kiitos vaan linkeistä!

Tuli mieleen tuosta musiikista, että oletko kuunnellut Groove FM:ää? Ne tuntuu soittavan aika paljon myös noita vanhoja klassikoita. Varsinkin yöllä, jos ei uni tule on sitä kiva kuunnella.. ;) Nuo kaupallisten radioiden mainokset kyllä yleensä aiheuttavat sen, että jossain vaiheessa on pakko joko vaihtaa kanavaa, tai ainakin painaa sitä "mute"-nappulaa hetkeksi.

tirlittan

rica kirjoitti...

Kokeilin itsekin tänään ensimmäistä kertaa talvipyöräilyä ja se näytti aika vaaralliselta: pyörätiet olivat liukkaita, kuhmuisia ja rattaat pyörivät joskus ihan tyhjää. Tuntuu siltä että täytyy hankkia nastarenkaat talvea varten, ehkä silloin on turvallisempi olo.
Eli päätöksesi mennää bussilla keskustaan oli aika fiksua.

Lähetäisitkö Ravelryssa tarkan osoitteesi jotta tietäisin mihin tulla sunnuntaina askartelu-nyyttäreille?

Näkymätön tyttö kirjoitti...

Annakaisu, kiitos :) Nuo kuvat ovat kyllä sellaisia että tulen iloiseksi niiden katselemisesta.

Tirlittan, kiitos ja hauskaa jos inspiroiduit :)
En ole kuunnellut, pitäisi joskus kokeilla. Radioni on vain sellainen vanhanaikainen josta on kauhean vaikeaa saada kanava kuulumaan kunnolla tai edes löytää ja en yleensä uskalla vaihtaa kanavaa. Sitä pystyy kyllä näköjään kuuntelemaan netissäkin.

Rica, talvipyöräily on kyllä pelottavaa ja talvirenkaat olisivat aika kätevät. Lähetin viestin!

josefiina kirjoitti...

Minä aikoinaan pyöräilin yhden talven talvirenkaiden kanssa, mutta eivät nekään lopulta mitään kovin vaaratonta menoa takaa. En muistaakseni kaatunut kertakaan, mutta olo oli enimmäkseen hutera.

Blog Widget by LinkWithin