12.12.2008

Joululahjoja

Sain eilen tehtyä vaikka mitä (koko päivä kyllä meni puuhailuun), kuten pyykättyä, tiskattua (se on käynyt taas vaikeaksi), järjesteltyä, viimeisteltyä yhden työn, käytyä kävelyllä ja kaupassa ja leivottua pienen piparkakkutaikinan (ja syötyä sitä) ja edistettyä työnhakuani. Ja edistyin taas joululahjojeni kanssa niin että ensimmäinen paketti on valmis (ihan hyvä tietysti, se pitää antaa huomenna). Käytin aivan liian paljon aikaa erilaisten paperisten cd-koteloiden väsäämiseen (minulla ei ole ylimääräisiä muovisia ja olen liian pihi ostaakseni sellaisia), olisin halunnut tehdä jonkun oikein hienon mutta sain aikaan lähinnä paperisilppua ja taiteltuja paperinpaloja (säästin ne kyllä kaikki tuleviin askarteluihin). Lopulta tein toimivan kotelon helpolla ohjeella. Siirsin kuvia ompelemiini kasseihin ja muutamaan pieneen pahvirasiaan, se toimi aika hyvin vaikkei ehkä siltä näytäkään kuvissa.En tiedä onko lahjani riittävä tai liiallinen, siinä on kaulahuivit, huopamagneetteja ja niiden rasia jota voi käyttää johonkin muuhunkin, reilun kaupan teetä (jonka ostin sen kankaisen säilytyspussin jonka otin askarteluun, he saavat teen. Onko tuo kauhean itaraa?), musiikkia ja kankainen ostoskassi joka toimii myös lahjojen kääreenä. Kortissa on huopainen joulukoriste. Eivät ne minusta ainakaan näytä ihan hölmöiltä.

Muista lahjoista puuttuu vielä pieniä osia ja yritän vakuuttaa itseni siitä että ehdin tehdä ne hyvin ensi viikollakin.

Lisäys: Kävin hoitamassa vähän asioitakin. Ensin terveyskeskuksessa, unohdin kokonaan kysyä maanantaina verikokeideni tuloksia. Kuulemma ovat muuten hyviä mutta trombosyytit ovat vähän kohollaan. Wikipedia kertoo että ne ovat verihiutaleita ja että niiden vähäisyys haittaa veren hyytymistä, mikä ei selvennä tuota tulosta (vereni hyytyy hyvin?). Sain soittoajan aatonaatonaatolle, kaipa olisin saanut sen aikaisemmin jos se olisi jotain kohtalokasta, tai lääkäri olisi maininnut siitä (erehdyin googlettamaan ja otsikotkin olivat liikaa minulle: "apua onko minulla syöpä?!!?". Päätin panikoida vasta sitten kun lääkäri sanoo mielipiteensä). Ellei hänkin unohtanut kokeita kokonaan. Ja kävin testeissä joskus kuukausi sitten, kuka tietää mitä trombosyytit tekevät nyt (ihmisen biologian tuntemukseni on lähinnä peräisin Olipa kerran elämä -sarjasta, lukiossa sisäelimet iljettivät minua niin paljon etten pystynyt lukemaan kunnolla kokeisiin ja tiedot jäivät vähän hatariksi. Olivatko verihiutaleet Olipa kerran elämässä pieniä punaisia otuksia jotka hyppivät haavaan hyhmettymään?).
Toinen asiani oli postissa, minulle oli lähetetty eilen Bookmooch-paketti, joka ei ehdi ehkä saapua ennen kuin lähden viikon päästä ja en tiedä kuinka kauan viivyn Jyväskylässä, saattaa mennä vähän tiukille. Minun piti ilmoittaa lähettäjälle että laittaisi sen vasta joulun jälkeen mutta unohdin. Laitan toivoni Yhdysvaltojen hitaaseen postiin, suklaapakettinikin on ollut kohta matkalla kaksi viikkoa (oletan että se on oikeasti lähetetty). Voisin myös pyytää isääni käymään katsomassa onko se saapunut, olen käynyt kesällä kastelemassa heidän kukkiaan joten hekin voivat varmasti käydä katsomassa postejani.
Keittiöstäni paloi tänään kattolamppu, huomasin ettei minulla ollut yhtään varalamppuja (ainoa meni keittiön toiseen lamppuun, sellaiseen joka on siinä missä moderneissa asunnoissa on liesituuletin. Minulla on lamppu) ja piti käydä ihan ostamassa. Sain eilen kuulla että saan yhden palkan aikaisemmin kuin odotin ja enemmän kuin odotin joten ostin ihan energiansäästölamppuja.

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Siis nuo kassiin siirtämäsi kuvat ovat aivan ihania! Ainakin minusta kuvassa kassi näyttää hienolle. Millä tekniikalla loppuviimeksi sait ne siirtymään; muistan, että aiemmin pähkäilit erästä epäonnistunutta kokeilua.

Minusta olisi kiva saada tuollainen paketti, joka sisältää monta pientä erillistä asiaa ja jonka kääreenkin voi hyödyntää :)

Näkymätön tyttö kirjoitti...

Minäkin pidän tuollaisista kokoelmalahjoista, siinä on aina myös se mahdollisuus että joku lahjoista ainakin osuu kohdalleen :) Käytin kuvien siirtämiseen "kuvansiirtoliimaa" Sinooperista, oikealta nimeltään Schjerning 2398 Art Medium. Tärpätti ei oikein toiminut, tuo toimi paljon paremmin. Tosin pitää varmistua siitä että paperi on tarttunut kunnolla kankaan joka kohtaan, minulla muutamasta kuvasta jäi puuttumaan palasia (mutta ehkä ne sopivat vanhanaikaiseen tyyliin). Paperin poistamisessa saa olla myös vähän huolellisempi, huomasin että sitä oli jäänyt muutamaan kohtaan kiinni vielä, mutta se lähtee pesussa pois eikä sitä niin huomaa, en ehdi enää kastella tuota laukkua. Opin että kaikista paras työväline oli sellainen vihreä hankaussieni jonka toinen puoli on röpelöisen kuminen, sillä sai kasteltua paperin ja hangattua sen pois aika kätevästi. Toinen vaihtoehto on kastella koko kangas ja odottaa että paperi liukenee pois, mutta en halunnut kasseja kokonaan märiksi. Tai sitten voi tietysti tehdä niin kuin ohjeessa ja kostuttaa paperin ja "rullata" sen pois.

zache_ kirjoitti...

Hmm, tulostit kuvat ekaks paperille ja sitten siirsit ne siitä tuolla "kuvansiirtoliimalla"? Varsin kätevän oloista jos se toimii noin.

seeds kirjoitti...

Minusta tuo on kyllä oikein hauska, ei ollenkaan itaran oloinen lahja.

Ja tuosta kassista tuli niin hienon näköinen, että tuota kuvansiirtotekniikkaa on kyllä pakko vielä päästä kokeilemaan, vaikka sitten vaan itselle, jos ja kun ei nyt lahjoiksi ehdi.:)

Näkymätön tyttö kirjoitti...

Zache, juuri niin, tulosteen pitää olla vain joku muu kuin mustesuihkutulostimella tehty.

Seeds, se on kyllä hauska tekniikka ja minäkin olen tekemässä itsellekin jotain, ostoskassikankaasta ei vain riittänyt laukkuun minulle.

Blog Widget by LinkWithin