15.12.2008

Pikkujoulut ja ostoksia ja laukku ja mikrolaina

Pikkujoulumme sujuivat hyvin ja perinteisesti ja oli mukavaa nähdä taas siskoani ja tietysti isääni ja äitipuoltani. Söimme hyvin ja kävimme kaupungilla, joulumarkkinoilla ja kaupoissa joita ei ole pienessä kaupungissa, jossa ei ole liikennevalojakaan ja sitten illalla meillä kävi joulu-Ceasar (joulupukki oli ilmeisesti kiireinen). Suklaa ja raha ja koulutarvikkeet ugandalaisille lapsille on aika hyvä lahja. Ja minun lahjani otettiin vastaan hyvin ja siirretyt kuvat herättivät huomiota.

Tein kaksi aika hyvää ostosta. Perjantaina kiersin viisi liikettä etsimässä hauskoja harmaita villaa sisältäviä sukkahousuja, olin valmis maksamaan niistä vähän enemmän mutta vain jos ne olisivat hauskat. Kävin Sokoksessa, Stockmannilla, yhdessä alusvaateliikkeessä, Lindexillä ja kalliissa sukkahousukaupassa ja missään ei ollut hyviä. Lopulta päädyin Anttilaan josta löysin Sidosteen sukkahousut. Kotimaiset ja halvimmat ja ihan hyvän tuntuiset.
Toinen hyvä ostokseni löytyi sattumalta. Siskoni halusi käydä taiteilijatarvikeliikkeessä ja löysin sieltä alennuslaatikosta (koska ne pitää tietysti tutkia) viivoittimen ja paperileikkurin risteytyksen. Leikkaan aika paljon paperia, tavallisella paperiveitsellä ja askarteluveitsellä ja on vaikeaa saada leikattua tarpeeksi suoraan, käteni heilahtaa aina. Nuo uusi laite leikkaa aina suoraan, terä ei voi liikkua muuten. Ja se leikkaa kangastakin ja siinä on keraaminen terä jonka ei pitäisi tylsistyä ja sain sen puoleen hintaan. Ja se leikkaa kangastakin, ainakin jonkinlaista.

Ompelin eilen vähän kummallisen kassin, sellaisen jonka voi ottaa mukaan bussimatkoille "käsimatkatavaroille", kirjalle ja eväille ja sellaiselle. Halusin kassin jossa olisi vetoketju päällä ja joka voisi olla vähän vekitetty alaosastaan ja löysin sopivan ohjeen. Ongelmia aiheutti se että halusin laittaa sen vetoketjun ja ohjeessa ei neuvottu sitä, linkitettiin vain toiseen ohjeeseen, josta puuttui kuvia ja jota en muutenkaan jaksanut hahmottaa niin että sovelsin aika rankasti. Enkä ihan suunnitellut sitä loppuun asti. Vetoketjukin on liian lyhyt ja kangas on ehkä vähän liian juhlavaa. Mutta kassi on ihan käyttökelpoinen, vetoketju tuli paikalleen ihan siististi, se on kauniin värinen. Ja osasin soveltaa ohjetta ja ompelukone ei temppuillut. Se on tietysti ihan hyvä.

Taloudellinen tilanteeni on parempi kuin pitkään aikaan ja päätin toteuttaa pitempään miettimäni hyväntekeväisyysjutun, tai oikeastaan kyse ei ole varsinaisesta hyväntekeväisyydestä. Mutta tekee hyvää. Kuulin Kivasta joskus ja se tuntui loistavalta idealta, en vain saanut aikaiseksi lainattua sen kautta rahaa. Nyt tutustuin asiaan tarkemmin ja huomasin että lainaajan valinta on kauhean vaikeaa, kaikki tarvitsevat rahaa. Yritin ensin etsiä ihmisiä, jotka tekevä töitä alpakoiden (koska ne ovat niin suloisia) kanssa mutta heitä ei ollut. Sitten etsin muita kiinnostuksenkohteitani ja sitten naisia jotka ovat itseni ikäisiä. Kukaan ei tuntunut sopivalta kunnes törmäsin perulaiseen Miriamiin, joka oli joutunut jättämään opiskeluhaaveensa kun tuli raskaaksi ja myi nyt hedelmäjuomia ja liivatejuttuja ja halusi laajentaa toimintaansa grilliruokaan. Joten lainasin 25 dollariani hänelle. En kyllä tiedä mitä sitten tapahtui, nyt kun menin sivuille niin en ollutkaan antanut lainaa ja koko Miriamia ei löytynyt. Ehkä hän ei saanut lainasummaa kokoon ja rahat palautuivat lainaajille? Tai jotain sellaista (jos joku tietää niin kertokaa!)? Nyt pitää löytää uusi ehdokas.
Kivassa on kyse mikrolainoista mutta ajattelin suhtautua rahaan lahjoituksena, jos saan sen takaisin niin lainaan sen uudestaan. Valitsin sitten Jessican joka on minun ikäiseni, yksinhuoltajaäiti joka matkustaa myymässä vaatteita ja joka halusi vuokrata myyntipaikan niin ettei hänen tarvitsisi olla pois lastensa luota. Huomasin että voi olla etten osannut lainata rahaa Miriamille oikein, minulta taisi jäädä väliin viimeinen kohta mutta se ei selitä sitä miksi häntä ei löydy koko Kivasta enää (ei kun löysin hänet, hän sai tarvitsemansa rahan kasaan eikä häntä siksi näkynyt haussa, hyvä. Täytyy ehkä vähän tarkemmin tutustua tuohon systeemiin).

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hei Näkymätön, kiitos! Nimittäin blogisi kautta löydän aina mielenkiintoisia juttuja, kuten nyt tuo Kiva. En ollut kuullut siitä aiemmin, mutta tuo vaikuttaa tosi mielenkiintoiselta ja taidanpa osallistua itsekin.

Näkymätön tyttö kirjoitti...

Hauskaa jos linkittämistäni jutuista on hyötyä ja iloa :) Kiva vaikuttaa kyllä hyödylliseltä ja mielenkiintoiselta ja sen pitäisi toimiakin.

Blog Widget by LinkWithin