21.1.2009

Töitä ja kankaita

Minulla näyttää olevan töitä viimeisimmän taittourakkani jälkeenkin, aika mukavaa. On hyödyllistä saada aikaan suhteita porukoihin, jotka tekevät joka vuosi jonkinlaisen julkaisun, tänään sain aamulla puhelun eräiltä joille tein töitä vuosi sitten.

Taittamisen lisäksi olen isäni työmatkan aikana hänen firmansa postitusvastaavana. Urani ei alkanut kovin hyvin, minun piti eilen postittaa yksi kirjatilaus laskun kanssa, mutta en onnistunut kirjautumaan nettilaskupalveluun ja lopulta tilaus lähti viestillä "lasku seuraa perässä". Mutta oletettavasti kirjakauppa maksaa sen. Toinen kirjapaketti piti viedä postiin asti (kirjeinä lähteviä varten on postimaksukone) ja unohdin ottaa rahaa kassasta. Kuitti minulla sentään on että voin periä rahani. Vähän hirvittää kun minulla on tuollainen vastuu kirjoista.

En ommellutkaan eilen t-paitoja. Ihastuin kangaskaupassa alennuksessa olleeseen harmaaseen villakankaaseen ja päädyin tekemään toisen samanlaisen hameen. Tosin tähän tulee ehkä helmaan oranssi nauha hapsujen sijaan, vähän piristämään harmaata. Ja tikkaukset laskoksiin.
Joka viikko toistan itseäni ja kirjoitan miten ihanaa ompelukurssilla on. Mutta siellä on. Kurssille meno on ollut yksi viime vuosien parhaita päätöksiäni, ompeluopin lisäksi se sosiaalisuus on tärkeää. Olen aika hyvä small talkissa (en tiedä onko se yllättävää) ja kurssilla on helppo aloittaa pieniä keskusteluja kankaista ja muista. Eilen puhuimme porukalla hassusta pienestä kangaskaupasta, josta voi löytää suunnilleen mitä tahansa viime vuosikymmeniltä ja jonka omistaja on hieman erikoinen (eräs sanoi että "paljon") mutta hauskalla tavalla.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ihanaa, että olet viihtynyt ompelukurssilla!

Olen itsekin Turun seudulta, joten jos tuo hassu pieni kangaskauppa on tällä suunnalla, voisitko kertoa nimen? Olen itse käynyt lähestulkoon ainoastaan Eurokankaassa ja Anttilan hyllyjen välissä ja kävisin mielelläni tuollakin, varsinkin jos siellä on noin hyvä valikoima "vanhaa kangasta" (kai puhuitte vanhan tyylisistä eikä oikeasti noin kauan hyllyissä lojuneista?!).

Näkymätön tyttö kirjoitti...

Liikkeen nimi on muistaakseni Tmi Va-Rit, se on Yliopistonkadulla torin ja Brahenkadun välissä (se jää helposti huomaamatta, nimi lukee pahvilapulla ikkunassa, se on hyvin persoonallinen kauppa). Kankaat ovat kyllä enemmänkin hyllyssä lojuneita kuin vanhan tyylisiä :) Tai en tiedä kankaista niitä en ole juuri katsonut, mutta olen ostanut sieltä Länsi-Saksassa valmistettua lankaa ja napitkin ovat kai osittain aika vanhoja. Mutta halpoja.

Blog Widget by LinkWithin