6.5.2009

Askartelua ja mehikasveja

Minulla on ollut viime aikoina niin paljon sosiaalisuutta ja ohjelmaa että olin eilen niin väsynyt että sammuin suunnilleen puoli yhdeksältä. Kuntoni ei näköjään kestä liikaa hauskuutta.
Mutta tänään olen melkein pirteä.

Käsityövaihto löytyy nyt täältä. Osallistuakseen pitää rekisteröityä Swap-botiin, pahoittelut siitä jos ei pidä rekisteröitymisistä mutta se on yksinkertaisin tapaa järjestää vaihto. Toisin kuin suomalaiset vaihdot yleensä, SB-vaihdot eivät ole salaisia (joten jos pakettia ei kuulu voi pariinsa ottaa yhteyttä). Tarkoituksena on tehdä jotain pientä hauskaa, sellaista minkä ajattelee ilahduttavan vastaanottajaa. En tiedä osaanko selittää tämän tarpeeksi selvästi, kysykää jos jokin ei tunnu selvältä.
Unohtui melkein se että vaihdon salasana on "blogi" (ilman lainausmerkkejä). Se ei ole kauhean salainen kun kerron siitä täällä, salasanan tarkoituksena on vain se ettei vaihto näy julkisissa vaihtolistauksissa.


Tänään pitäisi lähettää yksi vaihtopaketti (tai oikeastaan kaksi) matkaan, tehtävänä oli piirtää mitä kulutti yhtenä päivänä, tässä tapauksessa vappuaattona.


Teimme siskoni kanssa yhteistyössä äitienpäivälahjaksi ex libris -leiman. Sisko piirsi ja minä kaiversin.


Tein eilen myös nopeasti muutaman onnittelukortin, äitienpäiväksi ja tädin syntymäpäiville. Kiiltokuville löytyi hyvää käyttöä.


Näin joskus kuvan teekuppeihin istutetuista mehikasveista ja ihastuin siihen. En tiedä miten hyvin nuo pysyvät hengissä mutta suoraan sanottuna millään kasvilla ei ole kotonani kauhean hyvää ennustetta (Buddha-puutarhastanikin on puolet kuollut, ehkä kuivuuteen, mikä on aika hyvin vähän kasteltavien kasvien kanssa).
Kasvit on ostettu lauantaina Ruissalosta, osoittautui että Arnold'sin donitsilaatikko on juuri oikein kokoinen neljän pienen mehikasvin kuljettamiseen (kaksi niistä jäi tänne asumaan).

8 kommenttia:

Tuazophia kirjoitti...

Voi, mielettömän hieno idea tuo ex-libris! Haluaisin itselleni ex-libriksen, mutta en koskaan saa sitä suunniteltua saatikka, että saisin sen sitten tarroiksi (haluaisin monivärisen ja se on leimasimena hankalampi toteuttaa).

Odelma kirjoitti...

Söpöt kuppikasvit!

Anonyymi kirjoitti...

Saax siis tietää, kuka on vaihdon vastapuoli? Eli millainen ihminen on ja mistä pitää - niin voi tehdä sen käsityön sitten näidne tietojen perusteella?

Maria

Näkymätön tyttö kirjoitti...

Tuazophia, tarra on kyllä kätevämpi mutta tuo oli yksinkertaisempi tehdä ja siinä on mukavaa puupiirroshenkeä :)

Odelma, kiitos, toivottavasti ne pysyvät hengissä edes vähän aikaa.

Maria, saa tietää. Parit määrätään ilmoittautumisajan jälkeen ja sitten voi käydä lukemassa profiilia, jonka pari on toivon mukaan täyttänyt ja tehdä käsityön.

kati kirjoitti...

Onpa hienoja juttuja taas täällä... Noiden kaktuskuppien pohjalle kannattaa tehdä kunnon salaojitus vaikka pikkukivillä tai lekasoralla, niin kasvien hengissä pysymisen todennäköisyys kasvaa. Mullankin on hyvä olla hiekkapitoista. Reiättömissä "ruukuissa" kun on aina vaarana, että vesi jää seisomaan pohjalle, ja siitä ei kaktus tykkää vaan heittää henkensä. Mahdottoman kiva idea muuten, pitäisiköhän kokeilla itsekin!

-TC- kirjoitti...

Apua. Mikä on "atc" ja mikä on "inchie"? :) Tiedät kuitenkin, paljasta salaisuutesi :)

Näkymätön tyttö kirjoitti...

Kati, salaojitus on kyllä, ei tosin ehkä tarpeeksi hyvä, voi olla että laitan sinne vielä jotain. Ajattelin luottaa siihen että yleensä onnistun tappamaan kaktuksetkin kuivuuteen :)

TC, ATC on kortti jonka on tarkoitus heijastaa taiteellista ilmaisuaan, alunperin siis. Taiteilijat vaihtoivat niitä (Artist Trading Card) keskenään, nykyään kyse on aika lailla siitä että tietyn kokoiselle (muistaakseni 2,5x3,5 tuumaa) pahville (yleensä) tehdään jonkinlainen kuva, yleensä tekniikka on vapaa (Swap-botissa siis, yksittäisissä vaihdoissa voi olla kyllä teema- ja tekniikkarajoituksia). Inchiet ovat vastaavia mutta kooltaan neliöitä joiden sivu on tuuman mittainen (siitä nimi). En kyllä tiedä saako selostuksestani mitään selvää, Swap-botin sanasto saattaa olla selkeämpi :)

seeds kirjoitti...

No niin, taivuin nyt sitten painostuksen alla, ja liityin...

Blog Widget by LinkWithin