28.5.2009

Torstai

Lehti lähti tänään painoon, viimeisen kerran minun tekemänäni, ellei jotakin ihmettä tapahdu (enkä minä edes usko ihmeisiin). Aivan kuin vasta äsken olisi ollut helmikuu ja nyt minulla on enää pari viikkoa töitä.


Satuin olemaan eilen eteisessä postin tullessa ja näin kun valtava kirjekuori ilmestyi postiluukusta, se oli niin iso että leveämpi ei olisi mahtunutkaan. Sisällä oli muovipussi, joka oli täynnä villaa (tuo harmaa ei välttämättä ole villaa, se on minusta eri tuntuista, tosi pehmeää, ja siinä on niitä peitekarvoja vai miksi sitä ulompaa kerrosta sanotaankaan, mutta en kyllä tiedä villoista juuri mitään muuta kuin että noista voi huovuttaa hauskoja juttuja kun innostun siihen taas joskus) ja villan keskeltä löytyi pieni tulitikkurasia, joka oli vaihdon päähenkilö, hienolla kankaalla päällystetty tulitikkurasia jonka sisällä on pieniä hauskoja juttuja. Lähettäjä (eräs Jennifer Indianasta) oli joko lukenut profiilini tarkkaan tai sitten hänellä kävi hyvä tuuri, kaikki oli sellaista mistä pidän (siellä oli esimerkiksi pieni ruosteinen avain ja olen innostunut sellaisista napeista kuin tuo punainen, jossa on kukkia ja jotka ovat vähän tuollaisia "pitsimäisiä", en tiedä onko niille jotakin hienompaa nimeä). Aika mukava paketti. Pidän ehkä enemmän antamisesta kuin saamisesta mutta ei minua se saaminenkaan haittaa.

Kävin itse viemässä yhden paketin postiin, vaihdon aiheena oli vanhat tavarat. Olin etukäteen ajatellut lähettää kankaita mutta vastaanottajani oli enemmän paperiaskartelija ja niin hän sai vanhan englannin oppikirjan, valokuvia, pari postikorttia ja pari sivua vanhasta kirjasta ja vanhoja mainoksia. Muistin kiiltokuvat vasta kun olin teipannut kirjekuoreen tiukasti kiinni, muuten hän olisi saanut niitäkin.
Hain samalla tiistaina tuleen kirjapaketin, järkytyin kun näin että lähettäjä oli maksanut siitä melkein 20 dollaria. Olin epähuomiossa pyytänyt häneltä kovakantisen kirjan ja vaikka hän olisikin voinut hyvin kieltäytyä pyynnöstäni niin minua nolotti pahasti, pyydän (tässä on siis kyse Bookmoochista) ulkomailta vain pokkareita postikulujen takia. Paketti tuli Oregonista, se vaikuttaa minusta hauskalta paikalta (jos saisin hirveän määrän rahaa lomailuun tekisin varmaan automatkan Yhdysvaltojen länsirannikolla, jostain San Franciscosta Washingtonin osavaltioon, katsomaan puita ja muuta. Rahaa pitäisi vain olla aika paljon, minun pitäisi nimittäin varmaan vuokrata autonkuljettajakin).

Tein iltapäivällä pienen metsäkävelyn mutta sää oli sen verran sateinen ettei se innostanut kauheasti, oli siksikin aika mukavaa että illalla tarjoutui tilaisuus kävelylenkkiin mukavassa seurassa. Kävimme katsomassa paikallisia nähtävyyksiä kuten Pirunpeltoa ja jousiammuntarataa, ja eurovaaliehdokkaiden julisteita (minä pidän eniten Vihreiden ja Keskustan tyylistä, he eivät ole kikkailleet visuaalisesti mutta julisteet ovat siistit ja selkeät). Joku oli käynyt vandalisoimassa RKP:tä, Perussuomalaisia, Kokoomusta ja sitoutumatonta tätiä joka on pelottavasti sekä lääkäri että homeopaatti.

5 kommenttia:

Tuazophia kirjoitti...

Heh, täällä Saksassa tosi iso osa lääkäreistä on sekä "koululääkäreitä" että homeopaatteja tai jopa jotain muita "parantajia". Itse olen sitä mieltä, että homeopatiaa (tai muita vastaavia) voi hyvinkin kokeilla, jos on kyse jostain kohtuullisen harmittomasta kuten migreenistä, allergiasta tms. Jos ei auta, niin ei siinä mitään, mutta jos auttaa, niin parempi se, kuin syödä jotain kemikaaleja.

Näkymätön tyttö kirjoitti...

Homeopatiassa on vain se huono puoli että ainoa keino jolla se voi vaikuttaa on taikuus (homeopatian idea on laimentaa vaikuttavaa ainetta niin ettei sitä ole enää lainkaan olemassa) ja jotenkin en haluaisi välttämättä taikuuteen luottavaa lääkäriä :)
Äitini vei minut ja siskoni kuuntelemaan skeptikko James Randia vuosia sitten, olin kuvitellut aikaisemmin että homeopatiassa oli kyse yrttilääkkeistä tai sellaisesta. Pelkkä vesi ei nyt tietenkään ole kauhean vaarallista, kunhan ei ole mitään ongelmaa joka vaatisi oikeaa hoitoa.

Josefiina kirjoitti...

NT on oikeassa, kaiken lisäksi se vaikuttava aine on periaatteessa juuri sen taudin aiheuttava ainesosa - eli parempi olla ilman sitä minimaalisen pientäkään määrää. Huuhaata mikä huuhaata. Monet tietenkin tuntevat saaneensa avun plasebo-vaikutuksen ansiosta.

Punainen Nörtti kirjoitti...

Josefiina, homeopaattisia lääkkeitä yleensä lantrataan niin rajusti, ettei niissä ole jäljellä yhtäkään molekyyliä sitä alkuperäistä ainesosaa.

Siis kyseessä on ihan oikeasti puhdas vesi, joka tietenkin on sekä täysin vaaratonta että täysin hyödytöntä parantumisen kannalta.

Punainen Nörtti kirjoitti...

Tai kai niistä homeopaattisista lääkkeistä voisi olla hyötyä, jos potilas kärsii dehydraatiosta...

Blog Widget by LinkWithin