11.8.2009

Sokeria

Erehdyin osallistumaan karkkivaihtoon, huolimatta siitä että yritän elää terveellisemmin, tai ehkä sen takia (koska jos karkit tulevat postissa se on ihan eri asia kuin että ostaisi ne itse...). Tarkoitus oli ostaa parisataa grammaa karkkeja ja ostin eilen joitain, mutta söin niistä puolet. Kävin lähiön pienemmässä K-kaupassa (tämä on niin hieno paikka että niitä on kaksi) ja siellä valikoima ei ollut kovin hyvä ja päätin että parempi vain syödä ne ja ostaa parempia tilalle. Tänään menin isompaan kauppaan ja huomasin miten vaikeaa on löytää karkkeja jotka eivät ole liian isoissa pakkauksissa (yritän säästää vähän postikuluissa), joissa ei ole suklaata (Tennesseessä näyttää olevan elokuussa kolmisenkymmentä astetta lämmintä) ja joissa ei ole lakritsia (ilmeisesti monet muualla asuvat eivät pidä tavallisesta lakritsistakaan, salmiakista tietysti puhumattakaan). Suomalaiset pitävät suklaasta ja lakritsista. Ja isoista pusseista.
Kun pääsin kotiin tungin karkit äkkiä kirjekuoreen ja teippasin sen kiinni (koska en ikinä käytä uusia kuplamuovikuoria vaan kierrätän ne jotka olen saanut).

Kävin myöhemmin postittamassa karkit ja samalla kaupassa. Päädyin ostamaan jäätelön (en sano "sorruin" koska se on sana jota ei pitäisi liittää laihdutukseen!) mutta sentään sellaisen jäätelön, jonka Kiloklubikin hyväksyy, energiamäärältään alle 10 % päivän saamisistani ja alle 100 grammaa. Kriteerit täytti Valion Oma-jäätelö, sellainen jossa on sisällä mansikkajäätelöä ja päällä sorbettia. Aika hyvä.

Illalla olin sentään terveellinen ja söin kulhollisen marjoja (mittasin, noin 4 desiä) ja viiliä. Se on uusi paheeni, ei epäterveellisyytensä takia vaan koska minusta on jotenkin paheksuttavaa ostaa pieniä muovipurkkeja (jogurtin ostan maustamattomana litran purkissa) ja koska se ei ole ihan halpaa. Mutta ehkä se on hyväksyttävä pahe (en tiedä olisiko sitä vaikeaa tehdä itse, olen joskus törmännyt johonkin ohjeeseen).

Marjakauden loppuminen kauhistuttaa.

11 kommenttia:

seeds kirjoitti...

Viilin teko on kyllä todella helppoa, perustana käytetyn viilin pitäisi muistaakseni vaan ollapastöroimatonta eikä välttämättä ihan rasvattomista lajia. Luomuviiliä ainakin olen itse käyttänyt, ja hyvin onnistui. N. purkillisen viiliä kun laittaa kulhoo ja sen päälle maitoaa kulho oariksi päiväksi kaappiin kannen kanssa (ei jääkaappiin) niin pitäisi viilin olla valmista. Ja omatekoisesta viilistä voi sitten tietty ottaa siemenen uuteen satsiin.

Googlailemalla löytyy tarkemmat ohjeet.

Näkymätön tyttö kirjoitti...

Vähän tuollainen kuva minullakin on ollut. Täytyy varmaan kokeilla. Ei siinä ainakaan voi kauheasti menettää :) (ellei onnistu myrkyttämään itseään!)

-TC- kirjoitti...

Kerro jos kokeilet. Meillä tehtiin pienenä nuin ja minä en muistaakseni mausta pitänyt. En tiedä, josko isompana sitten... Mutta tosiaan, kerro jos. :)

Näkymätön tyttö kirjoitti...

Täytyy katsoa jos viikonloppuna saisi aikaan, jos ensi viikolla on vielä sellaisia säitä että saa marjoja viilin seuraksi :)

Anonyymi kirjoitti...

En ole itse kokeillut viilintekoa, mutta olen muistaakseni joskus toimittajan ammatissa tullut kirjoittaneeksi aiheesta. Viilinteon pitäisi tosiaan onnistua noin ja tempun voinee toistaa ainakin muutaman kerran samasta "juuresta". Pidemmän päälle viiliin kuitenkin pesiytyy muita bakteereja ja sen semmoisia ja maku voi muuttua kummaksi. Voi olla syynä -TC-:n epämiellyttäviin lapsuudenkokemuksiin.

Nna kirjoitti...

Minusta mummo laittoi (ruoka)lusikallisen vanhaa viiliä kulhoon ja päälle sitten maitoa. Ja yöksi hän jätti sen johonkin hellanurkalle ja aamulla se oli valmista.

Tuazophia kirjoitti...

Meillä tehtiin ihan tavallisesta viilistä ja maidosta. Mutta aina niin, että juuri ostettiin joka erää varten erikseen ja hapatukseen käytetty purkki pestiin ja kuivatettiin hyvin joka välissä - muuten tuli kumma maku jossain vaiheessa ja viili homehtui helpommin, vaikka sen nosti jääkaappiin.

Rica kirjoitti...

Oletko kokeillut kaupassa myytävää turkkilaista / kreikkalaista jogurttia? Niitä on puolen litran ja litran pöntöissä ja hintakin on aika edullinen, niissä taitaa olla saatavana luomuversiotakin. Ne jogurtit ovat aika paksuja, lusikoitavissa, eli ehkä niillä pystyy korvaamaan viilin.

Itse syön niitä aika usein hunajan kanssa, lisään lettuihin tai leivon jotain.

Näkymätön tyttö kirjoitti...

Sisatto, Nna ja Tuazophia, kiitos viilivinkeistä!

Rica, en ole kokeillut, niiden hinta on minulle vähän liian kova (yleensä ostan Rainbow'n jogurttia joka maksaa jonkun 1,30 kilolta) mutta joskus voisi, jonain erikoistilaisuutena kun rasvaisuuskaan ei niin haittaa. En kyllä usko että ne korvaavat viilin, se ei ole se paksuus (tavallisestakin jogurtistakin saa paksua) vaan se sitkeys ja maku, en usko että jogurtista saa samalla tavalla mautonta :)

Hilja kirjoitti...

Mä oon joskus tehny rasvattomastakin maidosta viiliä ja on onnistunut.

Ja eihän marjakausi vielä lopu, puolukat ja karpalot on vasta tulossa! Puolukat on mun suosikkimarjoja ja niitä on kaikkein kivoin noukkiakkin.

Näkymätön tyttö kirjoitti...

Unohdin ne kokonaan kun ajattelin niitä marjoja joita olen mielelläni syönyt viilin kanssa :) Toisaalta omenasose on parasta sen kanssa ja puolukkakin toimii, se ei kyllä ole lempimarjani enkä yleensä ole poiminut itse kaikkia tarvitsemiani, olen liian laiska siihen. Karpaloita taas en oikein osa käyttää enkä ole koskaan säilönyt tai edes kerännyt niitä.

Blog Widget by LinkWithin