17.1.2010

Maanantai

Olin perjantaina myöhään kaupungilla (tai yhteentoista) ja menin kotiin samalla bussilla puolihumalaisten teinityttöjen kanssa. He olivat osin juuri sellaisia kuin teinitytöt voivat pahimmillaan olla mutta toisaalta he olivat hyvin kohteliaita kuskille (äitini sai minut joskus huomaamaan että teinit hyvin usein kiittävät kuskia noustessaan pois bussista, kaupunkiliikenteessäkin, vanhemmat ihmiset harvoin) ja antoivat toisilleen hyviä neuvoja äitiongelmiin. He olivat jotenkin tosi liikuttavia ja saivat minut tuntemaan itseni tosi vanhaksi, mutta eivät nostalgiseksi. Kun olin itse teini olin varmaan aina nukkumassa yhdeltätoista, perjantaisinkin, ellei minulla sattunut olemaan kesken joku erityisen jännittävä kirja. En ollut koskaan edes puolihumalassa, kahdeksantoista täytettyäni taisin juoda yhden siiderin. Ja äitini kanssa minulla ei ollut ongelmia, paitsi hän olisi halunnut että olisin ollut sosiaalisempi ja menevämpi. Ainakaan hän ei ikinä huutanut, varsinkaan ettei halua ikinä enää nähdä minua.
Taisin olla aika tylsä teini. Ja säästyin paljolta mutta toisaalta minusta tuntuu että minulta jäi kokematta asioita joita sukupolveni on yleisesti ottaen kokenut ja välillä oloni vähän ulkopuolinen ja pelkään että muut huomaavat että vain teeskentelen olevani normaali.

Lauantaina minuun iskivät inhat kuukautiskivut (menen kyllä lääkärille, kunhan saan aikaiseksi), mutta onneksi oli käymässä mukava vieras joka sai ajatukset pois niistä.

Sunnuntaina olin itse vieraana, isäni luona. Kävimme reippailemassa, he hiihtämässä ja minä luistelemassa. Oli kivaa, tosin yhden luistimen nauha katkesi, nilkat olivat aluksi kauhean kipeät ja melkein törmäsin kahteen mieheen. Ehkä ilman omaa syytäni. Ja sitten sain valita kirjoja heidän poistopinostaan (esim. yksi todella hieno unkarilainen kuvasanakirja, siitä kuvia myöhemmin) ja sitten kävimme syömässä suosikki-intialaisessa. Hauskaa.

Kävin urheiluliikkeessä etsimässä uutta nauhaa luistimeen. Ostin sen sijaan tuulipuvun, kun se oli 70 prosentin alennuksessa ja kuvittelen kaivanneeni viime kesänä kevyempää urheilullista takkia (pitää taas vähän ryhdistäytyä liikunnan suhteen, pääsin liian helposti eroon ennen joulua aloittamastani kävelytavasta). Tuokaan ei ollut onneksi liian urheilullinen.
Nauhat löytyivät Stockmannilta, siellä niitä oli yhdet. Ne saattavat olla kyllä liian leveät, ei tullut mieleen verrata niitä luistimiin vaikka ne olivat mukana.

Joku oli piirtänyt isoja peniksiä kadun varren autojen lumipeitteeseen.

Herääminen oli taas vähän vaikeaa. Heräsin taas neljältä, en saanut unta ja nukahdettuani soi heti kello. Ehkä siihen pitää vain tottua.

Ei kommentteja:

Blog Widget by LinkWithin