15.1.2010

Perjantai

KELA soitti minulle kun olin syömässä (tällä kertaa törsäsin ja otin kolmen ja puolen euron lounaan euroa halvemman keiton sijaan). Säikähdin mutta he halusivat vain tietää olenko saanut viime vuonna tekijänkorvauksia (siitä kirjasta). Kuulemma kymmenen euroa ei vaikuta mihinkään.

Lupasin opettaa taitto-ohjelmaa töissä, muut eivät ole kaikki kauhean kokeneita sen kanssa. Kuvittelen että joskus kaukaisessa tulevaisuudessa (joka ei ehkä ikinä tule kun en tee sen eteen mitään) haluaisin myös opettaa. Voisin nyt kokeilla miltä se tuntuu, hyvin pienessä mittakaavassa. Olen aika innoissani ja suunnitellut oppimateriaalia heille, monistenippua, johon kokoaisin asioita, joita ei välttämättä löydä ja jotka joku on minulle opettanut tai jotka olen jotenkin itse oppinut. En ole huippuhyvä ohjelman käytössä mutta tiedän enemmän kuin he.
Eilen pääsin myös opettamaan miten Photoshopissa pystyy tekemään jonkun muutoksen suurelle määrälle kuvia, ilman että tarvitsee avata jokainen erikseen (actions & automate ovat ystäviäni).
Vähän jännittävä työjuttu ei mennyt ehkä niin kuin suunnittelin mutta lopputulos oli kuitenkin sellainen kuin toivoin, minusta huolimatta.

Huomasin, että vatsakumpu on minusta yksi rumimmista suomen sanoista.

Huomasin myös, että Suomi on pieni tosiaan pieni maa. Tai tietyt piirit, ehkä. Sain välitettäväksi terveisiä isälleni erään työihmisen puolisolta.
En tiedä olenko kertonut tämän tarinan joskus, mutta kerron sitten uudestaan: joskus muinoin kun olin vielä opiskelemassa minun piti löytää harjoittelupaikkoja. Se oli painajaismaista. Niitä ei ollut paljon ja ensimmäisessä koulussani kilpailimme niistä erään todella kuuluisan koulun kanssa. Niinpä päädyin ensin yhteen kirjapainoon, jonka isäni tuntee hyvin (se oli kyllä ehkä hyödyllisin harjoitteluni, ammatillisesti ja henkilökohtaisesti kun kauhean ujona ja estoisena päädyin paikkaan, jossa lähimmät työkaverini olivat miehiä kun sitä ennen en ollut juuri puhunut vieraiden miesten kanssa) ja toisena vuotena isäni firmaan. Oulussa päätin olla vähän reippaampi ja hankkia harjoittelupaikan aivan itse, mennä johonkin paikkaan josta olisi hyötyä työllistymiselleni, ilman että paikka liittyy isääni mitenkään. Kävin kahdessa paikassa haastattelussa ja toisessa ensimmäinen kysymys oli olenko isäni tytär. Pomo oli isäni vanha opiskelukaveri. (Se osoittautui vähän huonoksi harjoittelupaikaksi, en ole ikinä varmaan itkenyt niin paljon töiden takia)

Tosi söpöä.

Ompelukurssi alkoi eilen, pitkästä aikaa. Aion jättää trikoot vähäksi aikaa ja ommella "reippaat ulkoiluhousut", koska sellaisille olisi tarvetta. Tosin niissä on sen verran uusia juttuja (vuoritus, vetoketjutaskut, nappi...) että ne valmistuvat ehkä toukokuussa. Aion mennä tänään tutkimaan kangaskauppaa, jos sieltä löytyisi urheilullista kangasta joka ei näytä urheilulliselta.

3 kommenttia:

RM kirjoitti...

Hei, kirjoitit aikasemmin luistelemisesta. Viitsisitkö tulla joskus Kupittaalle kanssani luistelemaan? Viimeisesta luistelukerrastani on jo aikaa ja sieltä saisin vuokratuksi luistimia.

Turku-lehdestä: luistinvuokraus avoinna arkisin klo 16–20 ja la–su klo 10–20 (säävaraus).

Rica

Näkymätön tyttö kirjoitti...

Sopii oikein hyvin, laitan viestin Ravelryssa.

N kirjoitti...

Kun harrastat valokuvausta, niin tuli mieleen haluaisitko osallistua tällaiseen kilpailuun. KEPA järjestää valokuvakilpailun, johon pyydetään valokuvia Suomen eri maakunnista (tai oikeastaan vaalipiireistä). Kilpailulle tulee nettisivu, johon kuvat tulevat ja ihmiset saavat äänestää niitä. Kilpailuun osallistuneista kuvista valitaan jokaisesta vaalipiiristä yksi kuva, ja nämä valitut kuvat julkaistaan sitten postikortteina. Julkaistuja postikortteja käytetään KEPA:n kampanjassa, jossa kerätään ihmisten kehitysyhteistyöterveisiä lähetettäväksi oman vaalipiirin kansanedustajille.

Ajattelin, että sulla on varmaan iso kuvavarasto, kun täällä blogissakin on ollut niin paljon kaikenlaisia kuvia ympäri Suomea, niin jos haluat osallistua, niin se ei varmaan ole vaikeaa muuta kuin valita mieleisiä kuvia. Osallistua saa ihan mistä tahansa päin Suomea olevilla kuvilla.

Jos kiinnostaa, niin laita meiliä kampanjakoordinaattori Outi Hannulalle outi.hannula@kepa.fi tai sivuston toimittajalle Sanna Autereelle sanna.autere@kepa.fi.

Blog Widget by LinkWithin