3.3.2010

Keskiviikko

Nukuin noin kahdeksan tuntia mutta ilmeisesti se ei ole tarpeeksi jos on nukkunut huonosti noin koko alkuvuoden.
En saanut itseäni liikkeelle kunnolla ja viivyttelin lähtöäni niin että lopulta jouduin juoksemaan ehtiäkseni bussiin (joka oli paljon tyhjempi kuin normaalisti, ehkä lakko näkyy jo).
Inhoan juoksemista ja olen siinä erittäin huono, tai ehkä yleinen huono kuntoni näkyy siinä parhaiten. Jaksan kävellä tuntikausia mutta parin minuutin juoksu on liikaa.

Kannattaa näköjään asua isossa lähiössä, jos on joukkoliikenteestä riippuvainen. Lakosta huolimatta vakiobussini kulkee sen verran että pääsen töihin ja takaisin (jos tieto pitää paikkansa). Iltavuorojen puuttuminen hankaloittaa elämääni vähän mutta ei ole mikään oikea ongelma.
Kotimatkabussissa takana istui kuskeja (asun yhden bussifirman varikon vieressä) jotka puhuivat lakosta ja rikkureista. Eivät kyllä mitään erityisen kiinnostavaa.

En ollut pirteä kun pääsin kotiin vaan väsynyt ja tympiintynyt (kävin iltapäivällä tekemässä töitä koneella joka käyttäytyy hyvin tunnin ja kaatuu sitten ja uudestaan kun sen käynnistää taas) mutta postissa tullut Bookmooch-paketti ja pitkä kuuma kylpy auttoivat siihen.
Kirjat täydentävät outoa kokoelmaani, josta olen kirjoittanut ennenkin. Löysin Hollannissa erään amerikkalaisen hömppäkirjailijan, jonka kirjoihin ihastuin niin että lainasin niitä Tilburgin kaupunginkirjastosta moneen kertaan välittämättä 20 sentin lainausmaksusta (kaikki maksoi siellä kirjastossa, alkaen sen jäsenyydestä) ja kun kävin Amsterdamissa kävin amerikkalaisessa kirjakaupassa ostamassa pari hänen kirjaansa (suoraan sanottuna englanninkieliset kirjakaupat olivat minulle Amsterdamin parhaita puolia, en nähnyt muuten sen viehätystä). Viimeisten viiden vuoden aikana olen hankkinut noin 129 hänen kirjaansa (jos laskin oikein). Kirjojen hurjaa määrää selittää se että hän aloitti 80-luvulla harlekiinityyppisillä kirjoilla ja että hän julkaisee edelleen kolme kirjaa vuodessa kolmella eri nimellä. Hänellä oli selvä kultakausi joskus 90-luvulla ja 80-luvun kirjat ovat suurelta osin aika pelottavia ja uudet ehkä vähän liian nopeasti kirjoitettuja (hän kirjoittaa nykyään paranormaaleja kirjoja ja liian suuri osa kirjasta kuluu maailman selittämiseen ja hahmojen kehittämiselle ja itse romanssille jää aivan liian vähän tilaa) mutta keräilijää se ei tunnu haittaavan. Minusta on huvittavaa ajatella että minulla on ehkä Suomen suurin kokoelma hänen kirjojaan, tai ainakin Turun, hän ei ole mikään hittikirjailija täällä ja 80-luvun harlekiinien jälkeen häntä ei ole suomennettu (toisaalta oikeasti hyviäkään genren kirjailijoita ei käännetä, tai jos käännetään niin huonosti). Olen kartuttanut kokoelmaani monella tavalla. Osan vanhoista kirjoista sain yllättäen eräältä amerikkalaiselta nettitutulta, osa on tullut Bookmoochin kautta (kuten nämä neljä viimeistä, pyysin kaksi kirjaa ja ystävällinen lähettäjä antoi kaksi kaupan päälle), osa on löytynyt kirpputoreilta Suomesta ja Hollannista, muutaman hankin eBayn kautta ja muutaman Amazonin käytetyistä kirjoista. Ja suuren osan olen ostanut, osan ihan perinteisestä kirjakaupasta, osan netistä (BookDepository on suosikkinettikirjakauppani). Ja uusimman sain isältäni tuliaisena San Diegosta (kirja pyytäminen oli ehkä vähän noloa kun muut olivat pyytäneet pokkareita).

2 kommenttia:

Louhi kirjoitti...

"Kiitos" linkistä! En tiennyt, että tuollainenkin nettikauppa on olemassa. Jos en löydä kevään ulkomaanmatkalta etsimiäni, pitää ostaa sitten tuolta :D. Niin kuin ei bookcrossarilla olisi jo kirjoja tarpeeksi.

Täällä kulkee bussilakon takia vain pari hassua vuoroa virastoaikaan ja nekin jättävät kulkematta. Oulussa ei ole mitään mahdollisuutta päästä mihinkään minun työajoilla ainakaan näin lakon aikaan. Onneksi miehellä on auto ja kuskaakin vielä!

Näkymätön tyttö kirjoitti...

Jukka, olen käyttänyt Bookmoochia useamman vuoden ja minulle se toimii aika hyvin jos haluan jonkun tietyn kirjan (kirjanvaihtohyllyt ovat usein liian sattumanvaraisia minulle), harrastamani kirjallisuus on sellaista ettei sitä yleensä säilytetä omassa hyllyssä ja sellaista jolla ei ole jälleenmyyntiarvoa, Bookmoochin avulla sen saa vaihdettua uuteen.

Louhi, ostan melkein kaikki ostokirjani Bookdepositorystä ja olen ollut tyytyväinen, nopea toimitus ja hinnat ovat aika alhaiset (ja on kätevää kun postikulut on laitettu suoraan hintoihin).

Tuo on aikaa tylsää Oulussa, onneksi sait kyydin. Minulle ei koitunut lopulta lakosta mitään ongelmia, bussini vain kulki neljä kertaa tunnissa tavallisen kuuden sijaan ja ei kulkenut illalla. Olen kyllä iloinen että se loppui.

Blog Widget by LinkWithin