24.5.2010

Maanantai


Lainakone toimii hyvin siihen mitä tarvitsen kotona, siis lähinnä netin käyttämiseen. Olen alkanut miettiä sitä miten järjestän tietokoneasiani tulevaisuudessa, tarvitsenko kotiin koneen joka käy työhönkin, vai riittääkö vaatimattomampikin (toisaalta jos pysyn Mac-käyttäjänä niin kuin haluaisin niin iMac riittää oikein hyvin töihinkin ja pienimmät mallit eivät ole kovin paljon kalliimpia kuin halvimmat kannettavat). Ja mien järjestän työni sen jälkeen kun isäni jää eläkkeelle. Onneksi noita kysymyksiä ei tarvitse ratkaista nyt, voin käyttää lainakonetta niin kauan kuin haluan ja oma kone menee joskus kesäkuussa huoltoon ja toivottavasti tulee käyttökelpoisena takaisin. Sen korvaaminen on kuitenkin ajankohtaista joskus aika lähitulevaisuudessa, se on jo niin vanhaa tekniikkaa ettei siihen saa esimerkiksi uusimpia ohjelmia (Apple vaihtoi prosessoria kaksi viikkoa sen jälkeen kun ostin iMacini, tai julkistivat sen ja nyt ei saa ohjelmia enää vanhalle systeemille), toivottavasti minulla on siihen varaa.

Pelkään syrjäytyväni teknologisesti. Joskus opiskeluaikoina käytin suuren osan tuloistani kaikenlaisiin tietokonelaitteisiin mutta lopetin sen ehkä joskus 2007, nyt laitteet alkavat olla jo aika vanhoja enkä tiedä miten korvaan ne (en muista olenko ostanut jotain yhden ulkoisen kovalevyn jälkeen ja se oli joskus vuonna 2006. Se oli myös sattumalta se päivä jolloin tapasin mukavan ihmisen ensimmäisen kerran). Esimerkiksi parempi kamerani ei ole toiminut kunnolla pariin vuoteen ja isälle ja äitipuolelle tarpeettomaksi jäänyt kamera (en tiedä mitä tekisin ilman heitä, olisin varmaan täysin ilman tietotekniikkaa, heitä on kiittäminen myös iPhonesta ja kolmesta kännykästäni ja lainakoneesta). Mutta ehkä selviän siitäkin.

Lauantaina olimme Ruissalossa ja siellä oli taas aika hauskaa (mutta vähän hämmentävää, jotenkin valkovuokot ja metsäkurjenpolvet eivät kuulu samaan sesonkiin). Tosin kasvitieteellinen puutarha oli tällä kertaa lievä pettymys, siellä oli niin paljon rikkaruohoja ja kirsikat olivat jo kukkineet, mutta se ei tietysti ollut puutarhan vika. Oli aika hyvä idea mennä sinne jo ennen kahdeksaa, ei ollut liian kuuma eikä muuta väkeä ollut liikaa.

Heräsin sunnuntaina aamuyöllä kylmyyteen. Se oli aika ihanaa ja tervetullutta.


Sunnuntain lounaana oli nokkoslettuja. Ihan hyviä mutta ei niin sieviä kuin äitini tekemät.

Ei kommentteja:

Blog Widget by LinkWithin