13.5.2010

Torstai

Keskiviikkona oli kaunis pyöräilysää ja minä menin bussilla (päädyin uusimaan bussikortin). Enkä enää edes jaksanut tuntea syyllisyyttä.

Eräässä taittamassani kirjassa puhutaan luovuudesta ja minulle selvisi että luovaan prosessiin kuuluu ihan virallisesti "hautomisaika", tai ei nyt virallisesti mutta asiaa tutkineiden mielestä. Minusta se on tuntunut luontevalta, ainakin siitä lähtien kun joskus muinoin tein ennakkotehtäviä, joista yksi tuntui aivan mahdottomalta kunnes kävelyretkellä keksin siihen idean (en kyllä päässyt siihenkään kouluun). Ensin pitää perehtyä aiheeseen, lukea käsikirjoitus ja sellaista ja sitten pitää antaa alitajunnan tehdä töitä pari päivää.
Tuo tietysti toimii vain silloin kun on aikaa. (olen kyllä liian ahdistunut, pelokas, negatiivinen ja muutosvastainen toteuttaakseni luovaa potentiaaliani kunnolla)

Sain kuulla että saan tehtäväksi ehkä vielä kolme kirjaa tänä vuonna, aika kivaa. Yksi niistä on helppo, sovimme isäni kanssa että tietyntyyppisissä tietokirjoissa, sellaisissa joiden aihe on aika abstrakti (kuten vaikka luovuus) voidaan käyttää tiettyä mallia, joka helpottaa minun työtäni huomattavasti: abstraktilla väripohjalla lainauksia kirjasta. Sen saa sopimaan melkein mihin tahansa aiheeseen. Ja on oikeastaan parempikin kuin se että yrittäisi tehdä esittävää kuvaa (ainakin minun taidoillani).

Sain myös tehtäväksi mennä myymään kirjoja ensi viikolla jonkun seuran tilaisuuteen. Se on vähän hermostuttavaa.

Jätin tiistaina ottamatta allergialääkkeen ja keskiviikkona oli heti terävämpi olo, tosin väsynyt silti. Noiden lääkkeiden pitäisi olla erityisen vähän väsyttäviä vielä.

Sain hyväksynnän haastatteluni kohteelta, pienin muutoksin, se on aika huojentavaa. En haluaisi antaa juttua muiden luettavaksi, se on hermostuttavaa mutta nyt voin teeskennellä että joku muu on kirjoittanut sen.

Illalla oli aivan kesä. Jaksoin lähteä töiden (aamu- ja iltapäivä-) jälkeen pienelle metsäkävelylle. Joulualesta ostamani kevyt tuulitakki (tai ei se ehkä oikeasti oli tuulitakki mutta en tiedä sille muutakaan nimeä) osoittautui aika käteväksi vaikka se onkin vähän liian urheilullinen minun makuuni. Asuun kuuluu housutkin mutta en tiedä voinko käyttää niitä takin kanssa, se tuntuu jotenkin vieraalta, sellainen asu jossa ylä- ja alaosa kuuluvat yhteen.

Ei kommentteja:

Blog Widget by LinkWithin