13.10.2010

Keskiviikko

Eilen tännekin tuli ensilumi, tavallaan, muutamia hiutaleita lensi ohi kun istuin bussissa. Samalla ajoimme ohi lööpin, jossa luki "Talvi tulee nyt!".

Neljätoista kiloa painavaa ompelukonetta ei tule vietyä kovin usein huoltoon, jos on riippuvainen busseista tai toisten kyydeistä. Onneksi bussipysäkeille oli lyhyt matka ja sain raahattua sen perille, huollossa lupasivat vaihtaa johdon (joka näyttää epäilyttävältä muualtakin kuin siitä kohdasta josta se on teipattu...) ja huoltaa koneen muutenkin, kun saattaa mennä taas pari vuotta että saan sen kaupungille.
Istuin bussissa vastapäätä naista, joka oli harrastanut ompelua 1950-luvulta, juttelimme aiheesta koko matkan (turkulaisilla on vähäpuheinen maine mutta olen usein todistanut täällä ventovieraiden bussikeskusteluita).


Olen ollut viime päivinä oikeastaan iloinen, mikä on huojentavaa viime viikon tylsyyden jälkeen.

4 kommenttia:

Hilja kirjoitti...

mentrMinkä merkkinen se sun kone on? Mihin veit sen huoltoon? Kun mulla (tai siskolla oikeestaan) on sellanen vanha Tikka-kone (sekin painaa ihan tuhottomasti) ja se tarttis korjata ja oon miettiny korjaakohan nykyään niitä kukaan.

Näkymätön tyttö kirjoitti...

Husqvarna, vein sen yhteen liikkeeseen Maariankadulla, taisi olla Turun ompelukone ja he ainakin väittivät korjaavansa kaikki merkit, ehkä sitten Tikankin :)

Tuazophia kirjoitti...

Mullakin olisi asiaa ompelukonehuoltoon. Ei tule vaan mentyä. Kynnystä nostaa paitsi matka (metrolla), myös selityksen vaikeus saksaksi, kun en ole varma viasta...

Näkymätön tyttö kirjoitti...

Tuo oli onneksi mukava vierailu kun ongelma oli niin selvä (tosin muulla kielellä en olisi selvinnyt, muistan miten ihanalta tuntui kun asioiden selittäminen ei ollut enää kauhean vaikeaa kun palasin Hollannista Suomeen), sitten pystyi vain sanomaan että huolla muutenkin (en tiedä mitä hän tekee, mutta ehkä se on vähän kuin polkupyörien vuosihuolto joka kannattaa tehdä vaikka vikaa ei olisikaan).

Blog Widget by LinkWithin