12.10.2010

Tiistai

Satuin näkemään eilen Facebookissa (Turun kaupunginkirjastolla on tosi hyvä fanisivu, ja hyviä tapahtumia) mainoksen Skepsiksen järjestämästä luennosta aiheesta Kuinka sinua huijataan, pitäjänä mentalisti Pete Poskiparta, josta en ollut koskaan kuullut mutta mentalismi on hauskin taikuuden laji ja skeptisismi kiinnostaa aina (vaikka en itse valitettavasti olekaan skeptikko, olen liian herkkäuskoinen), varsinkin tuo miten huijataan. Luento oli kiinnostava ja viihdyttävä, vaikka kaikki esitellyt huijarit olivatkin tuttuja (tyyliin Uri Geller ja Sylvia Browne) niin heistäkin tuli uutta tietoa. Ja jouduin lavalle avustajaksi. Hän aloitti esityksen tempulla (jota ei selitetty, toisin kuin joitain muita), johon hän valitsi viisi avustajaa. Yritin näyttää mahdollisimman pieneltä ja huomaamattomalta mutta tulin kuitenkin valituksi. Meidän piti valita jokaisen yksi ESP-kortti, sitten pitää korttia käsien välissä (niin ettei taikuri missään vaiheessa olisi nähnyt sitä) ja katsoa taikuria silmiin ja ajatella kuviota ja joka kerta hän tiesi mikä oli kyseessä. Sen perusteella mitä itse näin kyse olisi voinut olla ajatustenluvusta (tosin en saanut ajateltua kuviotani kunnolla), mutta oletettavasti ei ollut (siis kun en tiedä miten se tehtiin voin vain olettaa ettei kyse ollut taikavoimista). Aika jännittävää.
Minusta oli mielenkiintoista se miten monimuotoista yleisö oli (ja runsasta, sali oli täynnä), eläkeläisiä ja teinejä ja tyylikkäitä blondattuja naisia ja miehiä, joilla oli valtavan pitkät rastat ja niin edelleen.


Minun pitäisi saada kolme juttua huoltoon, itseni, tietokoneeni ja ompelukoneeni. Ensimmäisessä ongelmana on lääkärille pääsy, luulen ettei se onnistu terveyskeskuksessa ja yksityislääkärit ovat pelottavia ja pelottavan kalliita enkä tiedä miten heidän kanssaan toimitaan (jos joku osaa suositella gynekologia Turussa olen kiitollinen, tarkoitus olisi viimein edes yrittää selvittää onko kuukautiskipuihini joku syy). Toisen ongelmana on suuri koko, tarvitsen siihen autoa ja se ainoa Apple-huolto Turussa on minusta hermostuttava ja haluaisin että, jos vain on mitenkään mahdollista, niin konetta ei korjattaisi vaan otettaisiin vain tiedot talteen (jos sitä pystyy edes korjaamaan ja jos kovalevy ei ole rikki). Eniten siinä hermostuttaa se etten tiedä tarpeeksi ja mahdottomien asioiden pyytäminen on kauhean noloa.

Se oli vähän ongelmana myös ompelukoneen kanssa, sen sähköjohto hermostuttaa minua ja tiedän että niitä voi vaihtaa mutta en ollut varma siitä missä se onnistuu. Rohkaisin itseni ja kävin yhdessä ompelukoneliikkeessä kysymässä ja kuulemma sen pitäisi onnistua. Liike on onneksi aivan yhden bussipysäkkini vieressä, ompelukoneen suurin ongelma on nimittäin se että se on metallinen ja niin painava että minulla on vaikeuksia raahata sitä huoneen toiselle puolelle. Täytyy yrittää sitä huomenna.

Ei kommentteja:

Blog Widget by LinkWithin