24.2.2011

Torstai

Hämmensin puhelinmyyjää, joka halusi kiittää minua uskollisesta asiakassuhteesta (?) ilmaisella lehtitilausjaksolla. Kieltäydyin, ne eivät ole ikinä ilmaisia.

Vanhat vuokranantajatkin kiittivät meitä asukkaita hyvästä yhteistyöstä, lämpimästi. Olin vähän yllättynyt, minä en ainakaan ollut ikinä missään tekemisissä heidän kanssaan. Asuntojen vuokrauksen hoiti vuokravälitysfirma, vuokrankeräyksen joku tilitoimisto ja isännöinnin huoltofirma. Mutta pidin heistä juuri tuon persoonattomuuden takia, olen kuullut paljon pahaa aktiivisemmista vuokranantajista.

Joku mies lähestyi minua bussipysäkillä, halusi tietää milloin seuraava bussi oli tulossa. Ja mitä muita busseja kulkee. Minä en voi olla vastaamatta kun on tilaisuus jakaa tietämystäni. Ensimmäinen reaktioni oli kuitenkin olla mahdollisimman lyhytsanainen, ei sillä että varsinaisesti pelkäisin tuntemattomien miesten tekevän jotain julkisella paikalla keskellä päivää eikä minulla ole edes erityisesti kokemusta miesten sopimattomasta käytöksestä (paitsi että Oulussa useampi keski-ikäinen miesvastaantulija yritti pummata minulta rahaa. Useammin kai nuorille naisille yritetään tarjota sitä). Silti tietty varovaisuus on aina mukana, sellainen jollaista ei ole naisten kanssa vastaavissa tilanteissa (turkulaiset tuntuvat olevan yllättävän puheliaita tuntemattomille). Epäröintiä kesti kuitenkin vain huomaamaton hetki ja vastasin ystävällisesti. Olin kuitenkin iloinen kun hän bussissa käveli minun penkkirivini ohi. Ei niinkään sukupuolen takia vaan ettei juuttuisi keskusteluun vieraan kanssa (en taida olla ihan niin sosiaalinen kuin jotkut bussimatkustajat).

Harrastin kaupungilla kunnolla sosiaalisuutta, ensin ystävän kanssa kahvilla ja sitten neuletapaamisessa. Sukkani edistyivät noin sentin tai pari.

5 kommenttia:

Hilja kirjoitti...

Mut sellanenhan onki vuokranantajafirman unelma-asiakas joka ei kuulu eikä näy maksaa vaan vuokransa ajallaan eikä valita.
Ei mua vaan kiitetty hyvästä yhteistyöstä. (Mut mä en kyllä maksanukkaan vuokriani ajoissa...)

Näkymätön tyttö kirjoitti...

En minäkään aina kun palkkapäivä oli 7. ja vuokran eräpäivä 5. :) Meillä ne kiitokset olivat alakerran ilmoitustaululla, siinä järjestyssääntöjen vieressä.

siiri kirjoitti...

Jaa. Mullakin on palkkapäivä 7. ja vuokranmaksupäivä 5. päivä. Olen tehnyt vaikka mitä järjestelyitä vuosien mittaan, että saan vuokran maksettua ajoissa. Miten ihanan vapauttavaa tietää, että sitä voi vaikka joskus lykätä maksua oikein kaksi päivää eikä silti ole huono ihminen!

Näkymätön tyttö kirjoitti...

Ei niin tietysti pitäisi tehdä, mutta niin minulle opetettiin yhdellä rahankäyttökurssillakin, että maailma ei välttämättä kaadu siihen että maksaa vähän myöhässä joskus.

seeds kirjoitti...

Minä kieltäydyn myös aina "ilmaisista" jutuista joita puhelinmyyjät tarjoavat... jostainhan se niidenkin palkka täytyy repiä, eli todellakaan ei siellä mitään ilmaisia lounaita olla jakelemassa :)

Blog Widget by LinkWithin