13.12.2007

Heräsin puoli neljältä ja paluu uniin onnistui vasta ehkä joskus kuuden maissa, ei ole erityisen hyvä olo. Tuo ei johtunut uuden kampauksen aiheuttamasta ahdistuksesta, onneksi, vaan siitä että minun pitää uusia työnhakuni 20. päivään mennessä. Luulen että ahdistuksen sai aikaan kaksinkertainen jännitys, se että minun pitää soittaa jonnekin ja se että jos en jostain syystä saa tuota hoidettua käy minulle huonosti.
Sain soitettua työvoimatoimistoon yllättävän helposti ja sanoin vain ettei tilanteessani ole muutosta ja asia oli sillä selvä. Tuosta rohkeudesta innostuneena ilmoittauduin vielä hammastarkastusjonoonkin. Minusta tuntuu että kävin sellaisessa vasta vähän aikaa sitten mutta aika kuluu niin nopeasti, tai siltä tuntuu, ja tarkemmin ajateltuna se taisi olla vuonna 2003 (olen kyllä sen jälkeenkin käynyt hammaslääkärillä, en vain tarkastuksessa). Jos olisin rikas niin uusisin silmälasinikin, nekin ovat ehkä siltä vuodelta ja voi olla että näkönikin on huonontunut ja ajattelen että ihmiset halveksuvat minua vanhanaikaisten lasieni takia (halveksukoot) mutta ei ole oikein varaa, en halua ostaa halpislaseja netistäkään.

Uudet hiukset eivät kaduta vieläkään, opin tosin ettei kannata mennä märillä hiuksilla nukkumaan (hiukset olivat niin tahmeat kampaamon tököteistä että oli pakko pestä ne, toivottavasti hiukset toimivat ilman tököttejäkin), mutta ainakin hiukseni ovat nyt hyvin pöyheät. Oloni on vieläkin vähän epätodellinen niiden suhteen, odotan ehkä koko ajan että kuvittelinkin koko jutun mutta oikeastaan pidän näistä uusista hiuksista. Pidän siitä että ne tekevät muutakin kuin roikkuvat ja pidän tuosta pöyheydestä ja pidän siitä että vaikka hiukset olisivat kiinni en näytä kaljulta. Hiukset saa myös kätevästi kiinni, nutturakin pysyy koossa pelkällä nutturakeppijutulla ja ehkä voin nyt kokeilla muitakin hiustenkiinnipitämisjuttuja, jotka eivät toimineet vanhoilla hiuksillani.
Hiusten vähäisyys latvoissa tuntuu kyllä oudolta, ehkä siihen tottuu. Tuskin koskaan enää kasvatan sellaisia hiuksia kuin minulla oli, mutta toisaalta ne eivät niin ihanat olleet että haluaisin käyttää loppuelämäni niiden vaalimiseen (viimeinen pisara oli muutto Turkuun ja ilmeisesti kosteamman ilman aiheuttama hiusten kuivumisajan venyminen neljään tuntiin), vähän kyllä olen haikea. Kuten yksi anonyymikin sanoi kommenteissa, nyt olen samannäköinen kuin muutkin. Mutta ehkä identiteettini ja yksilöllisyyteni ei ole kokonaan sen varassa että minulla on kummalliset hiukset ja ehkä itsetarkoituksellinen erikoisuus ei ole enää niin tärkeää minulle. Mieluummin toimin niin kuin haluan, välittämättä siitä onko joku juttu suosittu vai ei (tuohon liittyen yksi ilonaihe, äitini oli hankkinut liput meille Cirque Du Soleilin uuteen spektaakkeliin. En tiedä onko se liian kaupallista oikeille uuden sirkuksen ystäville mutta kun en ole sellainen en välitä).

Ostin eilen paksua harmaankirjavaa lankaa ja aloin neuloa hätävarasukkia äidilleni lahjaksi, siltä varalta että ensimmäiset sukat ovat liian tiukat. En olisi tässä ajassa ehtinyt tehdä sukkia isälleni ja äitipuolelleni mutta äidille ehdin vielä tehdä toiset sukat, jos käteni eivät ryhdy kapinaan.

6 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Olen ollut Cirque Du Soleilin näytöksessä - se oli aivan uskomattoman upea!! En voi mitenkään ajatella että se olisi kaupallisuudella pilattu, ainoat asiat joka loistivat läpi olivat uskomattomat taidonnäytteet. Show jonka näin oli Saltimbanco, enkä vieläkään voi ymmärtää miten pieni kiinalaisnainen pystyi tekemään piruetteja ilmassa polkupyörällä jonka hän aina palautti kepeästi takaisin korkealla ilmassa kulkevan langan päälle... Kaikki ohjelmanumerot olivat sananmukaisesti henkeä salpaavia.

Näkymätön tyttö kirjoitti...

Minä olen katsonut Cirque Du Soleilia vain televisiosta ja se on sielläkin huikean näköistä, en osaa edes kuvitella miltä se näyttää livenä. En muista uuden esityksen nimeä mutta kuvien perusteella sekin näyttää hienolta.

orange seeds kirjoitti...

Noiden uusien silmälasien suhteen kannattaisi varmaan seurata tarjouksia. Kaikenlaisia kehysalennuksia ja toinen linssi ilmaiseksi -alennuksiahan on esim. Isntrussa lähes jatkuvasti, ja pienemmillä liikkeillä tietty omansa. Jos vaan löytää pienehköstä alevalikoimasta miellyttävät pokat, niin voi saada hyvinkin edullisesti hyvä lasit. Itse olen ain ostanut aleista, aina on löytynyt hyvät. Siippani tosin ei omista laseja vieläkään, ihan vaan siks, kun ei koskaan löydä kivoja pokia, aleista varsinkaan. Mutta jos ei ole hirvittävän nirso, niin varmasti jotain löytyy.

Näkymätön tyttö kirjoitti...

Ostin nykyiset lasini niin että sangat eivät maksaneet juuri mitään ja silti ne olivat niin kalliit ettei minulla ole varaa maksaa sellaista ainakaan vähään aikaan, joulun jälkeen olisi kyllä melkein paras aika siihen. Pitäisi vain löytää linssitarjous mutta alle parin sadan ei taida päästä ja uskon ettei silmälasien kanssa köyhän kannata ostaa halpaa. Olen kyllä myös aika nirso, nykyiset kehykset näyttävät joskus joillakin ihmisillä ihan hyviltä mutta en haluaisi itselleni sellaisia.

Anonyymi kirjoitti...

Anonyymi mielipide ulkonäöstäsi: Minusta sinulle sopii hyvin pöyheämpi, kevyempi ja lyhyempi kampaus todella hyvin. Koska rintasi ovat kuitenkin suhteellisen isot ja kasvosi aika kapeat, raskas päänmyötäinen pitkä tukka sai pääsi näyttämään suhteessa pieneltä suhteessa muuhun kroppaan. Pöyheämpi kampaus ikään kuin tasapainottaa kokonaiskuvaa.
Minusta sinulle voisi sopia myös lyhyt, kivasti leikattu, ehkä jotenkin poskien tasalle ulottuva kampaus (en tarkoita perinteistä polkkatukkaa). Sellainen voisi korostaa enemmän silmiäsi. Kommentoin joskus kauan aikaa sitten, että silmäsi ovat erikoisen ja kiinnostavan näköiset, niitä voisi tuoda esiin enemmän..
Terv. kaltaisesi entinen Pitkätukka

Näkymätön tyttö kirjoitti...

Taidan muistaa tuon kommentin, silloin en ollut valmis luopumaan hiuksistani vielä. Vieläkin ihmetyttää se mistä se tunne tuli että nyt tarvitsen muutosta ja miten vähän traumoja hiusten leikkaus aiheutti, kuvittelin että identiteettini olisi ollut niistä voimakkaammin riippuvainen.
Aivan lyhyitä (poskipituiset ovat sitä minulle) hiuksia tuskin hankin, nyt jo huomaa lyhyistä hiuksista sen että olen todellakin taipuvainen hiusten kiharuuteen. Pitempien osien joukossa se ei niin haittaa mutta jos kaikki hiukset olisivat sen pituisia olisi minulla joko veikeä voimakkaasti ulospäin kaartuva kampaus (hiukset alkavat kasvaa sivusuuntaan kunnes ne ovat tarpeeksi painavat ja suoristuvat) tai sitten kauhea taistelu niiden kuriin saattamiseksi. Minä haluan mahdollisimman helpot hiukset, sellaiset joille ei tarvitse tehdä muuta kuin pestä ja harjata. Voi olla että nämä hiukset olisivat paremman näköiset laitettuna mutta toimivat tarpeeksi hyvin ilmankin.

Blog Widget by LinkWithin