22.4.2006

1 v.

Onpa outoa. Olin aivan varma että Näkymätön tyttö syntyi 27.4.2005, siitä onkin tasan vuosi tänään.

Olen pitkään suunnitellut erityistä yksivuotiskirjoitusta ja minusta tuntuu että pitäisi kirjoittaa jotain merkityksellistä, merkkipäivät ovat tärkeitä. En taida osata sanoa muuta kuin että aika on kulunut nopeasti, olen muuttunut jollain tavalla, blogi on muuttunut aika paljonkin. Olen yllättynyt lukijoiden määrästä ja siitä miten hauskaa tämä on.

Tässä katsaus viimeiseen 12 kuukauteen:

Huhtikuu
Olin ollut Hollannissa vaihto-opiskelemassa pari kuukautta. Minulla ei ollut ystäviä, vain tuttuja ja kaipasin juttuseuraa. Olin pitänyt vaihtopäiväkirjaa tammikuusta, olin huomannut että kirjoittaminen oli yllättävän helppoa. Olin tutustunut blogeihin varsinaisesti edellisenä syksynä, silloin minun teki myös itseni mieli kirjoittaa ja keksin nimenkin. En kuitenkaan kehdannut, ennen kuin pääni oli niin täynnä ajatuksia joita en voinut kertoa kenelleekän että minun oli pakko kirjoittaa.

Halusin pitää kiinni anonyymiudesta, kirjoitin seurustelemattomuudestani ja pakkojuhlimisesta ja siitä etten edes halua seurustella. Kumma kyllä sain heti kommentteja.
5 kirjoitusta.

Toukokuu
Edelleen Hollannissa.
Kirjoitin mm. sinkkuudesta, tyttöjen välisestä epäystävällisyydestä, murteista, uskonnosta, ulkonäöstäni (ja siihen liittyvistä traumoista), naisten oletetuista vaatimuksista, baareista, naiseudesta (ja rinnoista), seksistä ja ahdistuksesta, ja viittasin ensimmäisen kerran toiseen blogiin (se oli pelottavaa).
Julkaisin myös ensimmäisen kuvan itsestäni. En kyllä itsekään tunnistaisi itseäni siitä. Julkaisin myös toisen kuvan joka on nyt kadonnut, sen paras puoli oli ettei kukaan tunnistaisi minua.
23 kirjoitusta, kaksi kuvaa.

Kesäkuu
Hollannissa, kesäloma alkoi.
Kirjoitin mm. miehistä, viihteestä, aikuisuudesta, kilteistä tytöistä, koululiikunnan traumoista, tavallisuudesta, näkymättömyydestä, aikuisuudesta, mielipiteistäni ja perheestä, ja kerroin kiinnostavia faktoja itsestäni. Osallistuin myös ensimmäiseen meemiini. Luovuin anonyymiudesta.
41 kirjoitusta.

Heinäkuu
Puolen kuun maissa palasin Suomeen, sopeutuminen arkeen oli vähän hankalaa.
Kirjoitin haaveistani (ateljee, graavilohi), matkailusta, puutteistani, kirjoista, ja katsoin Dr. Philiä ja tunsin alemmuutta vuokraemäntääni verrattuna (joka oli suunnattoman pitkä ja säteilevä ja energinen) ja iloitsin paluustani yksiöön ja siivosin (yhdeksän tuntia yhteen putkeen, tai saatoin syödä jossain välissä). Äitini kävi kylässä ja kerroin hänelle blogistani.
54 kirjoitusta, 15 kuvaa (yksi esittää minua, melkein tunnistettavasti).

Elokuu
Koulu alkoi, tuntui oudolta. En saanut rentouduttua vaan koko ajan piti tehdä jotain ja ahdistuin puutteistani. Jälkeenpäin luettuna alkukuun tekstit vaikuttavat suorastaan mielipuolisilta. Olin myös paljon yksin ja tein töitä kirjoitin niistä. Kirjoitin myös vähän uskonnosta ja musiikista ja miehistä ja ystävistä ja hautausmaista ja kiltteydestä. Ja suursiivosin. Ja kävin ensimmäistä kertaa vesijumpassa. Ja aloin keräämään talvivarastoja.
73 kirjoitusta (osa hyvin lyhyitä), 8 kuvaa.

Syyskuu
Olin ahdistunut. Ja minulla oli rahahuolia, jo ennen kuin opintotukeni katkesi. Tein töitä
Kirjoitin sarjakuvista ja ahdistuksesta ja ihmissuhteista ja koulusta, lähinnä kuitenkin kaiken ankeudesta.
76 kirjoitusta, 25 kuvaa.

Lokakuu
Kävin katsomassa outoja sci-fi-elokuvia ja tapasin ohimennen Lord Boredomin. Aloitin opinnäytetyön suunnittelun ja tein omenasosetta. Kävin teatterissa katsomassa Mestaritotun seikkailuja, oli hauska. Kirjoitin seurustelemattomuudesta ja siitä miten vaikeaa kilteillä tytöilläkin on ihmissuhteissa. Kirjoitin myös kilteistä miehistä ja siitä miten hyvyys on kaikin tavoin kiltteyttä kannattavampaa. Isoäidilläni oli syntymäpäivät. Tapasin nettituttujani ja sain lopulta opintotuen. Kävin Jyväskylässä ja Turussa ja Helsingissä (tapasin nettituttuja ja näin Tarja Halosen).
34 kirjoitusta, 10 kuvaa.

Marraskuu
Olin edelleen aika ahdistunut ja stressaantunut ja todella väsynyt. Kirjoitin hirviökaktuksesta ja nettielämästä ja toiveammateistani ja laihduttamisesta ja uskovaisista ja leipomisesta ja tyttökirjoista. Kävin ensimmäisessä blogimiitissäni, siellä oli hauskaa. Vesijumppasin. Kävin katsomassa tiernapoikia.
67 kirjoitusta, 19 kuvaa.

Joulukuu
Olin itsenäisyyspäivälomalla ja joululomalla. Tapasin sukulaisia. Opinnäytetyö ei oikein sujunut. Joulusiivosin. Kirjoitin protuleirikokemuksistani ja joulusta ja naisten roolista ja uskonnonvapaudesta ja isoista rinnoista.
19 kirjoitusta, 7 kuvaa.

Tammikuu
Loman jälkeen asiat sujuivat vähän paremmin. Ostin uuden peiton ja tietokoneen. Kävin vesijumpassa ja äänestämässä.
Kirjoitin joululomasta, alastomuudesta, hiuksistani, kodeistani, vanhasta koulustanni, oudoista tavoistani ja opinnäytetyöstäni.
45 kirjoitusta, 16 kuvaa.

Helmikuu
Yritin elää terveellisesti, luin rakkausromaaneja ja pelkäsin flunssaa. Yllätyin valon lisääntymisestä. Ja laskin mäkeä.
Kirjoitin riippuvaisuudesta ja itsenäisyydestä, lintsaamisesta, lapsuudestani. Ja väsymyksestä ja töistä.
43 kirjoitusta, 7 kuvaa.

Maaliskuu
Valitin ja sairastuin oikein kunnolla (siihen menikin hiihtoloma). Ja tein opinnäytetyötä.
Kirjoitin lähinnä koulusta, varsinkin opinnäytetyöstä ja raittiudesta ja musiikista ja keväästä. Opinnäytetyö on kyllä vienyt suurimman osan ajasta ja energiasta.
36 kirjoitusta, 18 kuvaa.

Huhtikuu
Tässä kuussa olen ostanut kengät ja tehnyt töitä, kasvattanut rairuohoa (edelleen hengissä) ja esitellyt jääkaappiani. Kokeilin jazzin kuuntelemista. Yritin luovuttaa verta (kädessäni on edelleen aika komeat mustelmat). Ja kävin blogimiitissä.
Kirjoitin käsialastani ja vanhoista päiväkirjamerkinnöistä.

Aika masentavaa lukea vanhoja tekstejä.

Paljon kiitoksia kaikille lukijoille ja erityisesti kommentoijille!

9 kommenttia:

Anada kirjoitti...

Omia vanhoja tekstejä lukiessani minulle tulee semmoinen olo, että onko sitä tosiaan ajatellut noinkin. Nykyään näkemys monesta jutusta on muuttunut paljon. Kiitos menee blogikirjotusteni kommentoijille ja ystävilleni.

Keksi kirjoitti...

Onneksi olkoon yksivuotispäivän johdosta! Jatkukoon kirjoittelun vuolas virta yhtä tuottoisasti, ja suosio jatkukoon samaan tahtiin kuin tähänkin asti :).

Jani kirjoitti...

Onnittelut yksivuotiaalle! Minustakin se tuntuu tulleen mittariisi tosi nopeasti.

Martsuli kirjoitti...

Onneksi olkoon yksivuotiaalle blogille! Minäkin seuraan blogiasi vaikka en olekaan kommentoinut. Kirjoitat kauniisti ja blogisi on muutenkin kiva.

Näkymätön tyttö kirjoitti...

Anada, minua kauhistuttaa jo hirveä kirjoitusvirheiden määrä (inhoan oman tekstini lukemista ja tarkistamista).

Keksi, kiitos. En olisi kyllä vuosi sitten uskonut että kirjoitan noin tuotteliaasti.

Jani, kiitoksia. Ehkä se on se vanhuus, aika kuluu nopeammin kuin nuorena :)

Martsuli, kiitos kehuista ja kommentista :)

Jani kirjoitti...

No niin, vanhuuspa tietenkin. Olisihan se pitänyt tietää... muttei näin vanhana enää tahdo ajatuskaan sujua niin kuin nuorena. ;)

Näkymätön tyttö kirjoitti...

Minulla ei oikein muistikaan toimi nykyään, se on vähän pelottavaa.

L. kirjoitti...

Olen lukenut blogiasi koko sen olemassaolon vuoden. Kiitos.

Näkymätön tyttö kirjoitti...

Kiitos lukemisesta :)

Blog Widget by LinkWithin